Banner 980x90

CSDD oktobrī atkārtoti plāno izsolīt graustu Miera ielā 23

Rīga, 17.sept., LETA. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) oktobra beigās plāno atkārtoti izsolīt C kategorijas graustu Miera ielā 23, liecina informācija CSDD mājaslapā.

Attiecīgais īpašums, kuru CSDD jau iepriekš nesekmīgi mēģinājusi izsolīt, sastāv no divām administratīvajām ēkām attiecīgi 339,1 un 395,7 kvadrātmetru platībā un zemesgabala 1292 kvadrātmetru platībā Miera ielā 23, Rīgā.

Augusta beigās Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisija CSDD piederošo ēku Rīgā, Miera ielā 23, klasificējusi kā C kategorijas graustu.

Izsolāmā objekta sākumcena ir 209 000 eiro, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Pretendentiem līdz 2018.gada 22.oktobrim jāiemaksā CSDD norēķinu kontā izsolāmā objekta pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no nekustamā īpašuma novērtējuma jeb 20 900 eiro ar atzīmi "CSDD nekustamā īpašuma Miera ielā 23, Rīga, izsoles nodrošinājums".

Kā norādīts CSDD paziņojumā, pirmpirkuma tiesības uz izsolāmo objektu ir Rīgas pilsētas pašvaldībai. Pirmpirkuma tiesību izmantošanas pieteikums iesniedzams CSDD mēneša laikā no izsoles paziņojuma publicēšanas brīža oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Plānots, ka izsole notiks 23.oktobrī plkst.14 Sergeja Eizenšteina ielā 6, Rīgā.

Kā ziņots, uz vairākām iepriekšējām izsolēm nepieteicās neviens pretendents. Abas ēkas atrodas blakus īpašumam Miera ielā 25, kur agrāk atradās CSDD. Savulaik īpašums - ēkas un zeme - tika iegūts ar mērķi izveidot CSDD informātikas centru un, ņemot vērā pieaugošās funkcijas, nodrošināt darbinieku izvietošanu. Pēc CSDD pārcelšanās uz Sergeja Eizenšteina ielu 6, Miera 25 īpašumu 2016.gadā CSDD pārdeva, līdz ar to īpašums Miera ielā 23 direkcijai vairs nav vajadzīgs.

Kā iepriekš informēja CSDD valdes loceklis Aivars Aksenoks, ēkas atjaunošanā investēts netiek, jo kopš 2016.gada to vairākkārt mēģināts atsavināt pārdodot izsolē. Taču līdz šim visas izsoles bijušas neveiksmīgas, tostarp, arī pēdējā izsole jūlijā, kad ēku mēģināts pārdot jau par pazeminātu cenu - 298 000 eiro. Turklāt, ēkas pārdošanu apgrūtinot arī tas, ka tā ir kultūras piemineklis.

Pēc Aksenoka paustā, nākamais solis no CSDD puses būs rīkot izsoli ar lejupejošu soli, kas dod cerību, ka ēku kāds tomēr iegādāsies. Ja arī šoreiz izsole būs neveiksmīga, CSDD vienalga neplāno namu pilnīgi rekonstruēt, bet gan ar speciālistu palīdzību sakārtot to vismaz vizuāli. Patlaban ēkas tehniskais stāvoklis ir apmierinošs un tai ir uzstādīta arī signalizācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)