Banner 980x90

Dūklavs: Latvijā pieaug meža platība un tajā uzkrātie koksnes resursi

Rīga, 12.jūl., LETA. Latvijā pieaug mežu platības un tajās uzkrātie koksnes resursi, vairojot meža pozitīvo ietekmi uz valsts tautsaimniecību, ceturtdien pauda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) pirms Zemkopības ministrijas (ZM) piektdien plānotās diskusijas par meža nozares aktuālajiem jautājumiem.

ZM aģentūru LETA informēja, ka piektdien, 13. jūlijā, plkst. 13 Rēzeknes novada Gaigalavas pagasta kultūras namā notiks ZM organizētā diskusija par meža nozares aktuālajiem jautājumiem. Diskusijas laikā plānots runāt par Lauku attīstības programmas ieguldījumu meža produktivitātes palielināšanā, par dabas katastrofas sekām mežsaimniecībā, kā arī par meža nozares attīstības perspektīvu un devumu valsts tautsaimniecībai nākotnē.

"Meža platība un tajā uzkrātie koksnes resursi pieaug, vairojot meža pozitīvo ietekmi uz valsts tautsaimniecību. Meža nozare ir Latvijas tautsaimniecības stabilitātes garants. Taču nozares attīstībai ir nepieciešama visu iesaistīto pušu saskaņota rīcība, tāpēc arī aicinām meža nozares pārstāvjus uz šādu tikšanos," pirms diskusijas uzsvēra Dūklavs.

ZM informēja, ka diskusijā piedalīsies pārstāvji no Valsts meža dienesta (VMD), AS "Latvijas valsts meži", Valsts mežzinātnes institūta "Silava", Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes, Latvijas Meža īpašnieku biedrības, Latvijas Kokrūpniecības federācijas, Pārtikas un veterinārā dienesta un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra.

Darba vizītes laikā zemkopības ministrs Rēzeknes novada Čornajas un Gaigalavas pagastā apmeklēs arī jaunaudzes, aplūkos pagājušā gada plūdu sekas mežaudzēs, kā arī dzīvnieku postījumus.

ZM atgādināja, ka pērnā gada lietavas un šās vasaras sausums jaunaudzēm ir nodarījis ievērojamus postījumus, un cietuši ir ne tikai šāgada pavasara stādījumi, bet arī pirms desmit un vairāk gadiem stādītas jaunaudzes. Latgales pusē jaunaudzes ir bojātas tieši lietavu ietekmē. Pēdējos pāris gados stādīto kociņu bojāeju radījis garais šā gada pavasara un vasaras sausuma periods.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)