Banner 980x90

Eksperts: Skandināvijas "stārtapiem" zaudējam pieredzē un zināšanās

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Baltijas iesācējuzņēmumi jeb "stārtapi" atpaliek no Skandināvijas "stārtapiem" pieredzē un tehniskajās zināšanās, šodien notiekošajā iesācējuzņēmumiem veltītajā "Riga Venture Summit" sacīja tehnoloģiju koprades telpas "TechHub Riga" līdzdibinātājs Andris K.Bērziņš.

Kā sacīja Bērziņš, Baltijas "stārtapiem" nepieciešami dibinātāji ar lielāku pieredzi. "Ja salīdzinām Baltijas "stārtapus" ar Skandināvijas "stārtapiem", cilvēki, kas tos dibina Baltijā, pārsvarā to dara pirmo reizi, kamēr Skandināvijā cilvēki tos veido atkal un atkal, nebaidoties no neveiksmēm."

Kā norādīja Bērziņš, atkal un atkal ejot cauri grūtībām, iespējams iemācīties, kā visu darīt labāk un ilgtspējīgāk, līdz ar to arī investoriem investēt Skandināvijas iesācējuzņēmumos ir drošāk, jo pieredzes trūkums dara investīcijas Baltijas "stārtapos" daudz riskantākas.

Viņš arī aicināja "stārtapiem" ieguldīt laiku izglītībā, tādējādi ceļot savu vērtību investoru acīs.

"Riga Venture Summit" vienkopus pulcē vairāk nekā 100 augsta līmeņa Baltijas reģiona politiķus, biznesa līderus, tehnoloģiju uzņēmumu vadītājus un pieredzējušus investorus, lai diskutētu par iesācējuzņēmumu jeb "startup" ekosistēmas stiprināšanu Baltijas valstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)