Banner 980x90

Grupa "Dagamba" koncertēs Daugavas Koncertzālē

Pašmāju grupu "Dagamba", kas šogad piedzīvoja savu debiju Glastonberijas festivālā, šonedēļ, 9.jūlijā koncertēs Daugavas Koncertzālē izpildot savas orģinālskaņdarbus, būs arī daži pirmatskaņojumi no rudenī gaidāmā jaunā albuma.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Daugavas Koncertzāles sabiedrisko attiecību menedžere Vivita Leismane, grupa "Dagamba" ir specializējusies crossover un fusion stila mūzikā, taču izmanto netradicionālu instrumentu salikumu – čellu un klavieru skanējums savijas ar austrumu perkusijām. Grupas sastāvā - Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaraalam, Dainis Tenis.

Koncertā tiks atskaņoti grupas oriģinālskaņdarbi, kuru radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no tādiem klasiskās mūzikas grandiem kā Bahs, Bēthovens, Prokofjevs, Orfs uc. Viņu aranžijas ir pārdrošas un mazliet pārsteidzošas, apvienojot dažādu laiku un mūzikas stilu elementus jaudpilnā performancē.

Muzikālajā sniegumā varēs atpazīt kā Grīga Solveigas dziesmas motīvu tā Led Zeppelin Imigranu dziesmu, tomēr droši var apgalvot, ka tādā muzikāli piesātinātā karuselī klasiskās un populārās mūzikas hiti vēl nebūs bijuši iejaukti. Ar grupas "Dagamba" radošo līderu Valtera Pūces un Daiņa Teņa ceļa vārdiem Bahs dosies uz Irānu un Prokofjevs sastaps Ceļojošo bruņinieku no filmas "Knight Rider", Mocarts dalīsies pieredzē ar Radiohead. Turpat arī daudz citu pārsteidzošu muzikālu satikšanos, kuras jo īpaši eksotiskas padarīs ritma pavēlnieks Hamidreza Rahbaralam, kas muzicēs uz 8000 gadu veca sitaminstrumenta

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)