Banner 980x90

Iedzīvotāju biedrības: Pašreizējās infrastruktūras apstākļos ieviest iebraukšanas maksu Rīgas centrā būtu neprāts

Rīga, 17.sept., LETA. Iebraukšanas maksas ieviešana Rīgā būtu atbalstāma iecere, taču pašreizējās pilsētas infrastruktūras apstākļos tas būtu neprāts, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas apkaimju alianses (RAA) valdes priekšsēdētājs Kaspars Spunde.

Spunde norādīja, ka pagaidām ar alianses biedriem atsevišķa saruna, kurā tiktu izvērtēta šī iecere, bijusi nav, taču kopumā ideja neesot nekas jauns un šāda sistēma strādājot vairākās Skandināvijas valstīs. "Patlaban iedarbināt šo sistēmu Rīgā būtu neprāts, jo mums nav "park'n'ride" sistēmas, kas paredz auto stāvlaukumu izbūvi, un arī sabiedriskā transporta kapacitāte ir nepietiekama," sacīja Spunde.

RAA ieskatā, lai Rīgas centrā mazinātu sastrēgumus, primāri būtu nepieciešams attīstīt jau sen solīto "park'n'ride" sistēmu, kā arī palielināt sabiedriskā transporta kapacitāti.

Spunde atzīmēja, ka pašlaik par ieceri trūkst skaidras informācijas. "Patlaban mēs runājam par ļoti aptuvenu informāciju, ko izlobām no vairākiem avotiem. "Rīgas tēviem" vajadzētu skaidri pateikt - kas tad īsti notiek, lai nav jāmaldās un lai nav nekādu negatīvu spriedelējumu. Tā ir totāla pašvaldības komunikācijas kļūda," sprieda Spunde.

Līdzīgu viedokli aģentūrai LETA pauda biedrības "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētāja vietnieks Mihails Simvulidi. Viņaprāt, ideja ir vērtējama pozitīvi, taču sākotnēji pamatīgi jāpielāgo pilsētas satiksmes infrastruktūra - jāizveido stāvlaukumi, jāpadara ērtāks sabiedriskais transports un jāizbūvē pienācīga infrastruktūra velo braucējiem.

Viņa ieskatā, iebraukšanas maksai būtu jābūt vienā līmenī ar sabiedriskā transporta biļetes cenu - ap diviem eiro. "Ja cilvēkiem nebūs, kur atstāt mašīnas un iebraukšanas maksa būs nesamērīgi augsta, visi apkaimju iedzīvotāju pagalmi būs pārpildīti ar mašīnām un tās tiks atstātas kur pagadās," sacīja Simvulidi.

Simvulidi uzskata, ka sistēmas ieviešana visvairāk ietekmēs tos iedzīvotājus, kuri mēro tālāku ceļu un brauc uz Rīgu no blakus novadiem. "Rīgas autobraucēji", viņaprāt, aizvien vairāk izvēlēsies pārvietoties ar velosipēdiem.

Kā vēstīja TV3 raidījums "Nekā Personīga", Rīgā top plāns par iebraukšanas maksas ieviešanu centrā. Publiski plaša informācija par ieceri netiek sniegta, taču tiekot plānots, ka nodeva būs pieci eiro un ka maksāt vajadzēs visiem, kas šķērsos Vanšu vai Akmens tiltu pār Daugavu vai Brasas, Zemitāna un citus pārvadus pār pilsētas centru ieskaujošo dzelzceļa loku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)