Banner 980x90

Ieteikumi ātrai auto mazgāšanai

Jo rūpīgāk autovadītājs izturas pret savu automašīnu, jo labākā tehniskā un vizuālā kārtībā tā ir, līdz ar to auto ilgāk kalpo un izskatās kā tikko no rūpnīcas. Protams, svarīga auto kopšanas sastāvdaļa ir regulāra tās mazgāšana, tomēr ne vienmēr steidzīgajā dienas režīmā ir iespējams atlicināt laiku šī darba paveikšanai. Tieši tapēc var noderēt ieteikumi ātrai auto mazgāšanai.

Automazgātava
Speciālās automazgātavas izmantošana ir labs un pietiekami ātrs veids, kā nomazgāt savu auto, īpaši, ja nav iespējams to paveikt pašu spēkiem. Atliek vien izvēlēties automātisko vai pašapkalpošanās automazgātavu. 

Jāņem gan vērā, ka automatizētajās automazgātavās ir pieejama specializētā autokopšanas ķīmija, kas tiks galā pat ar vispiekaltušākajiem netīrumiem, savukārt pašapkalpošanās automazgātavu aprīkojums, piemēram, ūdenspistoles, ar pamatīgākiem traipiem var netikt galā. Tomēr, ja mašīnai nepieciešams vien noskalot ceļa putekļus, pašapkalpošanās automazgātava būs pašā laikā.

Auto mazgāšana pašu spēkiem
Ja ir tāda iespēja, laiks un vieta, automašīnu var nomazgāt arī pašu spēkiem, izmantojot sūkli un spaini. Darbu ātrāku gan būs iespējams paveikt, ja iespējams mašīnu skalot ar dārza šļūteni. 

Vēl viens variants, kas neaizņems pārāk daudz laika, ir noslaucīt mašīnu ar sausu, mīkstu lupatiņu vai dvieli. Īpaši, ja sanāk braukt pa grants segumu, kur putekļi nosēžas gan uz logiem, gan spoguļiem, gan virsbūves. Šī tīrīšanas metode gan darbosies tikai tad, ja putekļu nosēdumi ir sausi un uz mašīnas nav mitruma, kā tas ir, piemēram, pēc lietus.

Specializētā auto kopšanas kosmētika
Kvalitatīva autokosmētika var palīdzēt būtiski atvieglot automašīnas tīrīšanu un dažkārt pat spēj aizstāt mašīnas mazgāšanu. Šādi līdzekļi var palīdzēt mašīnu atbrīvot ne tikai no putekļiem, bet arī no kukaiņu un putnu atstātajām pēdām. Ļoti labi ir arī tas, ka šos līdzekļus iespējams turēt automašīnā visu laiku un izmantot ik reizi, kad rodas tāda nepieciešamība, bet nav iespējas vai laika izmantot automazgātavas pakalpojumus. 

Automašīnas mazgāšana, neizmantojot ūdeni
Var šķist nedaudz dīvaini mazgāt automašīnu bez ūdens, tomēr mūsdienās iespējams arī šāds variants, izmantojot speciālas mitrās salvetes. Pazīstamākas ir salvetes, kas paredzētas salona tīrīšanai, kas, protams, krietni atvieglo procesu un palīdz ietaupīt laiku. Par automašīnas salona uzkopšanu var vairāk uzzināt šeit

Mitrās salvetes, kas paredzētas tieši auto virsbūves tīrīšanai, ir labs paņēmiens, kā ātri notīrīt mašīnu bez ūdens. Kas ir pats labākais – mitrās salvetes tīrīšanai var izmantot, kad un kur tas vien nepieciešams, un automašīnas virsbūvi iespējams notīrīt aptuveni 10–20 minūšu laikā. 

Rūpēs par savu auto jāatceras ne tikai regulāri to kopt, mazgāt, bet arī pārbaudīt OCTA polisi, lai auto būtu apdrošināts un piedalīšanās ceļu satiksmē būtu droša. Regulāra OCTA pārbaude arī palīdzēs izvairīties no situācijas, kad tiek nejauši aizmirsts atjaunot apdrošināšanas polisi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)