Banner 980x90

Igaunijas ministrs: Sadarbība ar "airBaltic" būtu trīs reizes dārgāka nekā jauna uzņēmuma izveidošana

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Igaunija apsvērusi sadarbību ar Latvijas lidsabiedrību "airBaltic" tā vietā, lai veidotu jaunu aviokompāniju, tomēr tas būtu izmaksājis trīs reizes vairāk nekā pašreizējā alternatīva, sestdien paziņoja Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Kristens Mihals.

"Mēs apsvērām "airBaltic" piedāvājumu. Atbilstoši tam viņi būtu jaunais aviācijas pakalpojumu nodrošinātājs Tallinā. Vienlaikus tas būtu izmaksājis valstij trīs reizes vairāk nekā jauna uzņēmuma izveidošana. Darbojoties ar [jaundibināto] uzņēmumu "Nordic Aviation Group", mēs varam garantēt gaisa satiksmes pakalpojumus par zemu cenu," preses konferencē sestdien vakarā sacīja ministrs.

"Nordic Aviation Group" var Igaunijā darboties efektīvāk un lētāk nekā "airBaltic", uzskata ministrs.

Sadarbībā ar pieciem Eiropas lidojumu operatoriem Igaunijas jaunā nacionālā lidsabiedrība "Nordic Aviation Group", kuru izveidojusi valdība, svētdien sāka piedāvāt tiešos lidojumus no Tallinas.

Eiropas Komisija (EK) pēc padziļinātas izmeklēšanas nolēmusi, ka Igaunijas sniegtais atbalsts aviokompānijai "Estonian Air" devis tai neattaisnotu pārsvaru pār konkurentiem, pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) valsts palīdzības noteikumus, teikts sestdien publicētā EK lēmumā. "Estonian Air" tādējādi ir jāatmaksā jau saņemtais valsts finansējums, kas saskaņā ar EK rīcībā esošo informāciju ir aptuveni 85 miljoni eiro plus procenti, un tā nevar saņemt papildus paredzētos 40 miljonus eiro restrukturizācijai.

"Estonian Air" vadība pēc EK lēmuma publicēšanas paziņoja, ka pārtrauc visu savu uzņēmējdarbību.

Vienlaikus Igaunija veido jaunu valsts aviokompāniju "AS Nordic Aviation Group", kas pārņems nacionālās aviokompānijas lomu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)