Banner 980x90

IT un datortehnikas nozares līdera pozīcijas saglabā "Elko grupa"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Informācijas tehnoloģiju (IT) un datortehnikas nozares līderis pērn, tāpat kā iepriekšējos gados, bija AS "Elko grupa" ar 493,5 miljonu eiro apgrozījumu, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2015".

Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija SIA "Mikrotīkls" ar 135,4 miljonu eiro apgrozījumu, bet trešā - SIA "MoonCom" ar 63,9 miljonu eiro apgrozījumu.

"Top 10" iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā SIA "Also Latvia" ar 55,6 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Tieto Latvia" ar 39,7 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Evolution Latvia" ar 26,7 miljonu eiro apgrozījumu, AS "Capital" ar 21,2 miljonu eiro apgrozījumu, SIA "Lattelecom Technology" ar 19,6 miljonu eiro apgrozījumu, SIA DPA ar 17,8 miljonu eiro apgrozījumu un SIA "C.T.CO" ar 17,1 miljona eiro apgrozījumu.

AS "Elko grupa" direktors Svens Dinsdorfs izdevumā norāda, ka aizvadītie divi gadi tiks ilgi pieminēti, jo šajā laikā piedzīvoti tādi notikumi kā vispārēja Eiropas Savienības vienotības un vērtību pārbaude, kam par katalizatoru kalpoja Grieķijas parādu restrukturizācija, Krievijas straujā ārpolitikas maiņa attiecībās ar Rietumvalstīm un pieaugošs bēgļu pieplūdums. "Šo un citu notikumu iespaidā novērojām ārkārtīgi strauju naftas cenas samazinājumu, Krievijas ekonomikas ieslīgšanu recesijā un straujas izmaiņas valūtas kursā, kas, protams, lika daudz rūpīgāk izvērtēt uzņēmuma riskus un būt elastīgākiem, reaģējot uz apstākļiem."

"Pašreizējā tirgus situācija ir laiks, lai nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas un veidotu augsni jaunām attīstības iespējām nākotnē," sacīja Dinsdorfs.

Arī DPA valdes loceklis Juris Vilders min nestabilo politisko situāciju pasaulē kā vienu no galvenajiem biznesu ietekmējušajiem faktoriem. "Biznesa būtiskākie šķēršļi kopumā ir nestabilā politiskā situācija valstī un pasaulē, kas kavē kopējo attīstību, liek pārskatīt valsts, IT nozares, mūsu un mūsu klientu plānus."

Runājot par izaicinājumiem nākotnē, kā galveno Vilders minēja mākoņpakalpojumus. "Mākoņpakalpojumi ir pasaules tendence, kas strauji ienāk arī Latvijā. Šis ir pārejas periods, kad tradicionālajā skaitļošanā vairs neviens īsti neinvestē, taču jaunā virzienā vēl baidās doties, vienkārši nogaidot."

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)