Banner 980x90

Kā iekārtot funkcionālu un ērtu guļamistabu?

Lai atpūstos no saspringtas darba dienas, katram vajadzētu iekārtot guļamistabu tā, lai itin nekas netraucētu naktsmieram. Tieši izvēlētās mēbeles, apgaismojums un laba skaņas un gaismas izolācija ir tās lietas, kas nodrošinās jums kvalitatīvu atpūtu un dos spēkus jaunai dienai. Kas tad būtu jāņem vērā, izvēloties guļamistabas mēbeles un citus interjera priekšmetus, par to pastāstīsim raksta turpinājumā.

• Viena no svarīgākajām lietām guļamistabas iekārtojumā ir laba skaņas un gaismas izolācija. Pat pirms mēbeļu iegādes jāpārbauda sienu biezums un jāpārliecinās, ka caur sienām nav dzirdami sadzīves trokši vai skaņas no ielas. Ja sienas ir par plānu, tad būtu ieteicams veikt pilnīgu sienu izolāciju, lai nekas netraucētu jums baudīt naktsmieru. Tāpat jāpārliecinās par to, ka caur logiem neieplūst ielas skaņas un apgaismojums, tāpēc, izvēloties nakts žalūzijas un nakts aizkarus, jāpārbauda, vai to materiās ir pietiekami biezs un nodrošina telpā pilnīgu gaismas izolāciju diennakts tumšajās stundās.
 
• Ja guļamistabas izmērs atļauj, tad dīvāna vietā būtu ieteicams izvēlēties gultu ar kvalitatīvu matraci, kas pildīts ar pietiekami stingru un dabisku, elpojošu materiālu. Kvalitatīvi matrači ir viegli atšķirami no parastajiem, sevišķi, ja iepriekš esat to apskatījis veikalā un iepazinies ar preces tehnisko specifikāciju. Jāatceras, ka starp matraci un ķermeni nevajadzētu veidoties brīvām zonām. Ja veidojas atsarpes, tad šis matracis nebūs jums piemērtos un nesniegs vajadzīgo atbalstu jūsu mugurai. Matrači plašā izvēlē pieejami https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/matraci.
 
• Ja guļamistabai atvēlētā telpa ir samērā neliela, tad būtu jāizvēlas izvelkams dīvāns. To izvēloties, jāpievērš uzmanība tam, cik viendabīga ir gulēšanas virsma un vai tajā nav neērtu salaiduma vietu, kas varētu radīt neērtības. Plašs dīvānu piedāvājums internetā atrodams, apmeklējot veikala 220.lv mājaslapu, kur būs atrodami ne tikai stūra dīvāni (šeit es atradu stūra dīvānu), bet arī izvelkamie dīvāni visdažādākajos izmēros un formās.
 
• Izvēloties guļamistabas mēbeles, jāatceras, ka to nebūtu ieteicams pārblīvēt ar mēbelēm. Tajā noteikti nevajadzētu izveidot darba zonu vai televizoru, jo šīs telpas galvenā funkcija ir kvalitatīva un mierpilna atpūta. Tāpat guļamistabā nevajadzētu ieturēt maltītes, šī telpa jāiekārto tā, lai naktsmiers tajā būtu pēc iespējas pilvērtīgāks un nekas netraucētu jums tajā relaksēties.
 
• Īpaši svarīga ir krāsu izvēle, piemēram telpu sienu krāsām būtu jābūt pēc iespējas maigākās un gaišākās krāsās, ieteicams izvairīties no pārlieku  spilgtiem vai tumšiem toņiem, kas tajā varētu radīt smagnēju noskaņu. Tāpat nevajadzētu izvēlēties tapetes ar masīviem un spilgtiem rakstiem, tā vietā izvēloties vienkrāsainas tapetes vai tapetes ar sīkiem, atturīgiem elementiem.
 
• Labs risinājums ir pie guļvietas izvietots žurnālgaldiņš, kas noderēs gan naktslampiņas novietošanai, gan tam, lai uz tā ērti uzglabātu, piemēram, savu iemīļoto grāmatu. Turklāt pārsvarā tie tie paredz arī atsevišķu plauktiņu zonu, kurā iespējams uzglabāt dažādus noderīgus priekšmetus.
 
• Ja miteklis ir neliela izmēra, tad vienmēr noderīgas būs mēbeles ar papildsekcijām, piemēram, gulta vai dīvāns ar veļas kasti vai daudzfunkcionāls klubkrēsls, kura apakšdaļā paredzēta vieta arī dažādu mantu glabāšanā, tādā veidā ietaupot vietu skapī vai priekšnama plauktos.
 
• Ierasts elements guļamistabā parasti ir drēbju skapis, ja telpa ir neliela, tad būtu vērts padomāt par iebūvējamā skapja ierīkošanu Pirmkārt, tas ietaupīs vietu, bet, otrkārt, tajā atradīsies vieta ne tikai drēbju, bet arī gultas veļas, sadzīves tekstila un apavu uzglabāšanai. Turklāt tie projektēti tā, lai aizņemtu maz vietas, un to durvju virsmu var izvēlēties ar spoguļa klājumu, tādēļ nebūs jādomā par atsevišķa spoguļa izvietošanu.
 
• Liela nozīme guļamistabas iekārtošanā ir mājīgu un neuzbāzīgu gaismas objektu izvietošanā, turklāt jāizvēlas tādi gaismas objekti, kas nav pārāk spilgti, bet gan pieklusināti. Tādējādi telpā būs iespējams nodrošināt mierīgu atpūtu un pilnīgu relaksāciju.
 
• Ja miteklis atrodas ēkas pirmajos stāvos vai ielas pusē, tad aizkaru vietā noteikti vajadzētu izvēlēties žalūzijas no bieza audumu, kas pildīs ne tikai gaismas, bet arī skaņas izolācijas funkcijas. Turklāt tās ir ēti kombinējamas ar dienas aizkariem un, izvēloties kopējai telpai atbilstošas faktūras un krāsas žalūzijas, telpai var piešķirt izsmalcinātus akcentus. Atšķirībā no aizkariem, tās palīdzēs arī ietaupīt vietu uz palodzes rēķina, uz kuras šajā gadījumā būs iespējams izvietot, piemēram, krāšņumaugus vai interjera priekšmetus un iemīļotos suvenīrus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)