Banner 980x90

Kā izvēlēties kumodi guļamistabai?

Kumode ir lieliska mantu uzglabāšanas mēbele, kuru iespējams izmantot dažādiem mērķiem, arī kā papildinājumu savu garderobes elementu glabāšanai. Sākot no apakšveļas un zeķēm, beidzot ar biksēm, džemperiem un visiem pārējiem apģērbu veidiem, kurus nav nepieciešams likt uz pakaramā – to visu ērti un ātri iespējams salikt tieši kumodes atvilktnēs. 

Taču tas vēl nav viss. Moderna kumode var būt arī lielisks Tavas guļamistabas centrālais objekts, it īpaši, ja telpā skapis un citas mēbeles ir iebūvētas. Kumodes virsējā daļa, protams, ir ideāli piemērota, lai uz tās saliktu, piemēram, foto rāmīšus, rotaslietu kastītes, sveces, iespējams, arī puķupodu vai ziedu vāzi.

Turpinājumā interneta veikals 220.lv apkopojis svarīgākos faktorus, kas būtu jāņem vērā, izvēloties kumodes guļamistabai

Izmērs
Pirmkārt, jāsaprot, kāda izmēra kumode Tev nepieciešama. Tā kā modeļu daudzveidība ir ļoti plaša, Tu vari izvēlēties, piemēram, šauru un augstu vai, tieši pretēji, platu un zemu mēbeli ar atvilktnēm. Ja telpa ir neliela, labāks variants būs augstāka un šaurāka kumode, taču pievērs uzmanību, vai tajā varēsi salikt visu, kas nepieciešams. 

Savukārt, ja meklē kumodi bērna guļamistabai, raugies, lai viņš ērti varētu piekļūt visām tās atvilktnēm. Zemāka mēbele šajā gadījumā būs laba izvēle, jo mazais ķipars varēs aizsniegt arī augšējo atvilktni, turklāt mēbele neapgāzīsies, ja Tava atvase izdomās uz tās uzrāpties, taču labāk piestiprināt kumodi pie sienas, lai tā nešķobītos. 

Pirms iegādājies kumodi, izmēri grīdas platību, kāda ir pieejama Tavā guļamistabā, un pārliecinies, ka ap mēbeli būs iespējams viegli pārvietoties, tā netraucēs un neaizņems pārāk daudz vietas. Atceries, ka guļamistabā var nākties staigāt arī tumsā, tādēļ izvairies likt mēbeles savā ceļā, lai tajā neieskrietu. 

Īpašības
Atsevišķām kumodēm var būt papildu īpašības, kuras padara ikdienu vienkāršāku. Piemēram, kāju vietā esošie riteņi ļauj mēbeli daudz vieglāk pārvietot. Savukārt citām kumodēm ir stikla virsma, kas pasargā tās no skrāpējumiem un pleķu veidošanās. 

Dizains
Šajā gadījumā ir vērts palūkoties apkārt un pievērst uzmanību tam, kāds ir pārējo guļamistabas mēbeļu dizains. Attiecīgi kumodi vari meklēt līdzīgā stilā. Protams, Tu vari izvēlēties arī ko pilnīgi atšķirīgu, kas izcelsies uz pārējā fona. Padomā, vai vēlies vienkrāsainu vai dažādu krāsu kumodi, ar koka imitāciju vai bez, vai vēlies, lai tajā būtu arī atvērtie nodalījumi un plaukti, vai tikai atvilktnes. 

Materiāls
Ir daudz un dažādi materiāli, no kuriem izvēlēties. Piemēram, 220.lv piedāvā kumodes no: masīvkoka, laminētām skaidu plāksnēm, plastmasas, stikla, metāla, ABS, koksnes u.c. Masīvkoka mēbeles mēdz būt dārgākas, taču izturīgākas. 

Nelielā istabā veiksmīgi iederēsies kumode, kuras virsma ir kā spogulis, kas atstaro apkārt esošos elementus, vizuāli paplašinot telpu. Protams, šādas kumodes arī biežāk būs jākopj, jo uz tām vieglāk būs redzami visi pirkstu nospiedumi. 

Cena
Ja Tev nepieciešams iekļauties ļoti ierobežotā budžetā, izvēlies kādu no lētākajiem modeļiem vai arī izmanto brīdi, kad kumodēm ir pieejamas atlaides. Lai saprastu, kādā cenu rangā pieejamas mēbeles, sakārto to skatījumu, lai augšpusē rādītos lētākie modeļi. Tā, piemēram, šobrīd 220.lv lētākā kumode maksā vien 28 eiro. Savukārt dārgākās kumodes pieejamas par vairāk nekā 800 eiro, piemēram, eleganta ozola masīvkoka un metāla kumode. 

Izvēloties jebkuru mēbeli, uzmanība jāpievērš vairākiem kritērijiem, kas palīdz sašaurināt meklējumus un ātrāk atrast tieši to, kas Tev nepieciešams. Ienāc interneta veikalā 220.lv un izmanto parocīgos preču filtrus, lai sameklētu kumodi, naktsskapīti vai kādu citu mēbeli!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)