Banner 980x90

Kā izvēlēties piemērotāko spēļu konsoli?

Tiem, kuriem patīk video spēles vai ar tām vēlas iepriecināt savas atvases, nereti rodas jautājums – kādu spēļu konsoli izvēlēties? Piedāvājums nudien ir plašs, un tajā apjukt ir vienkārši. Lai atvieglotu izvēli, interneta veikals 220.lv ir sagatavojis dažus ieteikumus, kas palīdzēs vieglāk orientēties plašajā produktu klāstā. 

Lai izdarītu labāko izvēli, vērts aplūkot vairākus variantus. Ir virkne kritēriju, kam būtu jāpievērš uzmanību, iegādājoties spēļu konsoli. Viens no tiem, protams, ir konsoles cena, taču tikpat nozīmīga ir arī spēļu konsoles funkcionalitāte un sniegtās iespējas. Būtisks faktors ir arī tas, kas būs galvenie spēlētāji. Piemēram, ja spēļu konsole tiek iegādāta bērnu priekam, uzmanību vajadzētu pievērst dažādām drošības un kontroles funkcijām. 

Play Station 4 spēļu konsole
Play Station piedāvā plašu spēļu klāstu, kas paredzētas tieši šai konsolei. Play Station 4 spēļu konsole ir laba izvēle tiem, kuriem svarīga izcila izšķirtspēja un iespēja izmantot dažādas aplikācijas. Kas nav mazsvarīgi – šī spēļu konsole ļauj uzlikt vecuma ierobežojumu spēlēm. Tādā veidā konsoles lietotājs varēs piekļūt tikai tām spēlēm, kas atbilst viņa vecumam. Šo opciju, bez šaubām, ļoti novērtēs vecāki, kas spēļu konsoli vēlas iegādāties savai atvasei. 

Šī spēļu konsole ļauj iepauzēt spēli un tad atkal atsākt spēlēt no tās vietas, kur tika pārtraukta. Play Station īpaši piemērots tiem, kuriem patīk komandu spēles – te iespējams atrast gan uzticamus cīņu biedrus, gan sīvus pretiniekus. Starp citu, labākos spēļu momentus vai pat spēles tiešraides var pārraidīt arī tiešajā ēterā. Tas nudien var izrādīties aizraujoši, vai ne? 

Microsoft Xbox One
Viena no populārākajām izvēlēm ir Microsoft Xbox One – ar to iespējams spēlēt daudzas tās pašas spēles, kas pieejamas Play Station 4, taču par zemāku cenu. Xbox piedāvā arī dažādas izklaides iespējas – pieejamas tādas aplikācijas kā Netflix, Hulu un citas. Līdz ar to var droši apgalvot – tā nav vienkārši spēļu konsole, tas ir izklaides centrs, kur kaut ko sev saistošu atradīs ikviens neatkarīgi no vecuma un interesēm. Būtiski arī, ka Xbox One ļauj spēli uzlikt uz pauzes un vēlāk atkal to atsākt. Tāpat tā sniedz iespēju ātri dalīties ar savām uzvarām un sasniegumiem, izmantojot Xbox Live. 

Kas attiecas uz satura ierobežošanas iestatījumiem – arī te iespējams ierobežot piekļuvi spēlēm, mūzikai, aplikācijām u.c. Jāpiemin – konsoles īpašnieks var ierobežot ne tikai piekļuvi konkrētam saturam, bet arī kontrolēt to, kas tiek lejupielādēts no Xbox veikala. 

Nintendo Switch
Īpaši jāizceļ šīs konsoles funkcionalitāte, jo ar to iegūsi gan mājas, gan mobilo konsoli. Ja zini, ka spēļu konsoli izmantos arī bērni, iespējams, tieši Nintendo Switch būs piemērotākā izvēle. Iegādājoties šo spēļu konsoli, vecāki var noteikt, kāda veida spēles bērniem atļauts spēlēt, vai viņiem atļauts komunicēt ar citiem spēlētājiem. Iespējams uzstādīt arī laika ierobežojumu – ņemot vērā, ka bērni ar video spēlēm mēdz ļoti aizrauties, šī opcija var izrādīties ļoti noderīga. 

Kā redzams, uz jautājumu – kura spēļu kontrole ir labākā – atbildēt viennozīmīgi  nav iespējams. Katram variantam ir savas priekšrocības, tādēļ noteikti jāizvērtē katra individuālās prasības. Piemēram, ja meklē aizraujošu izklaidi, tad labs variants būs Xbox 360, ko ērti var pieslēgt pie TV, tādā veidā iegūstot iespēju baudīt aizraujošu, kvalitatīvu izklaidi. Ja zināms, ka spēļu konsole vairāk kalpos tieši spēlēm, vērts apsvērt Play Station 4 vai XboX One iegādi. Nintendo Switch, pārdomāto drošības risinājumu dēļ, var tikt uzskatīts par ģimenei draudzīgāko variantu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)