Banner 980x90

Kā rīkoties, ja pelni vairāk nekā vīrs?

Mūsdienās ir sastopamas diezgan daudzas ģimenes, kurās sieviete pelna vairāk par vīrieti. Daļa domā, kas tas ir pieņemami, bet citam liekas, ka tas nav pareizi. Nereti paši vīrieši jūtas nepārliecināti par sevi, ja viņu sievas pelna vairāk kā viņi paši. Vienmēr ir pastāvējis uzskats, ka vīrietim ir jānodrošina sava ģimene. Tomēr mūsdienās viss ir citādāk. Arī sieviete var būt tā, kura nodrošina savu ģimeni. Taču šāda situācija ģimenē var izraisīt strīdus, kas var novest pat pie šķiršanās. 

Kā sievietei rīkoties, ja viņa pelna vairāk nekā vīrietis? Lasi raksta turpinājumu! Arī šeit tu uzzināsi vairākus vērtīgus ieteikumus, kas ļaus saglabāt saskanīgu kopdzīvi.

Neizcel savu pārākumu
Ir sievietes, kurām ļoti patīk lielīties ar visu, ko viņas dzīvē ir sasniegušas, arī ar to, cik daudz pelna. Taču šāda lielīšanās var vīrieti novest kompleksos, kā arī viņš var sākt justies nenovērtēts. Bieži vien šāda lielīšanās noved tikai pie liekiem strīdiem. Ja vēlies, lai laulība būtu skaista un saskanīga, nekad nenorādi vīrietim, ka viņš pelna pārāk maz. Protams, ir svarīgi, lai partneris zinātu, cik tu pelni, jo attiecībās nav nekā svarīgāka par uzticēšanos, tomēr pārlieku liela izrādīšanās tikai kaitēs jūsu kopdzīvei.

Katrs ir svarīgs ģimenes budžeta veidošanā
Tev ir jāsaprot, ka katrs no jums piedalās ģimenes budžeta veidošānā. Ir ģimenes, kas nopelnīto naudu saliek kopā, tādējādi izveidojot kopīgu budžetu. Šis arī ir variants, kad naudas jautājumos var panākt vienlīdzību. Tiesa, daļu no savas algas vajadzētu atstāt tikai pašam sev, jo katram cilvēkam ir savas privātās vajadzības un vēlmes. Taču pārējos izdevumus noteikti var plānot kopīgi, piemēram, pārtikas iegādi, rēķinu apmaksu vai arī kāda lielāka pirkuma veikšanu.

Novērtē vīra ieguldījumu ģimenes dzīvē
Kas par to, ka tavs vīrs pelna mazāk par tevi? Toties viņš vienmēr laikus salabo visas lietas, kas mājās ir saplīsušas, vienmēr apmaina izdegušās spuldzītes, kā arī uztur mājās kārtību un tīrību, varbūt gatavo vakariņas. Nauda nav pats svarīgākais ģimenes dzīvē. Ja tavs vīrs dara iepriekš minētās lietas, tad tev par labsajūtu mājās noteikti nav jāsūdzas. Dažkārt šādas lietas ir pat svarīgākas par nopelnītās naudas daudzumu. Tev tikai jāatceras novērtēt visu, ko tavs vīrs dara ģimenes labā. Laiku pa laikam atceries viņu paslavēt.

Izrādi interesi par vīra panākumiem darbā
Pat ja tu esi ļoti daudz sasniegusi savā darba vietā, tev nevajadzētu par to nemitīgi stāstīt un sevi lielīt. Šādā veidā tu tikai iedzīsi kompleksos savu vīru un padarīsi viņu nervozu. Tev ir jāsaprot, ka arī tavam vīram ir ko pastāstīt. Arī viņam darbā ir dažādi notikumi, arī viņš darbā ir sasniedzis iepriekš nospraustos mērķus. Atceries izrādīt interesi arī par sava vīra panākumiem darbā. Uzmundrini viņu un, ja ir radusies kāda problēma, noteikti piedāvā savu palīdzību. Jo vairāk tu izrādīsi interesi, jo vairāk viņš jutīsies novērtēts un būs motivēts sasniegt arvien jaunus mērķus.

Aizmirsti stereotipus
Lielākā daļa vīriešu ir uzauguši tādās ģimenēs, kurās galvenais naudas pelnītājs ir tēvs. Tomēr mūsdienās arī vīrieši lieliski tiek galā ar mājas darbiem. Tāpēc tev noteikti nevajadzētu atteikties no darba, lai pildītu mājsaimnieces lomu. Aizmirsti šādus stereotipus. Būtu muļķīgi kaitēt ģimenes budžetam tikai tāpēc, lai kalpotu kādiem muļķīgiem stereotipiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)