Banner 980x90

Kas jāzina, izvēloties bērnu mēbeles?

Neatkarīgi no tā, kādas bērnu mēbeles plāno iegādāties – galdu, plauktu, gultu vai skapi –, ir vairākas lietas, kurām vienmēr jāpievērš uzmanība. Turklāt nekad nedrīkst aizmirst, ka bērni mēbeles uztver citādāk nekā pieaugušie, kā arī to izmantošana bieži vien atšķiras. 

Daudzi mazie ķipari redz savas istabas kā mazas karaļvalstis, tieši tāpēc ir tik svarīgi tās iekārtot atbilstošā veidā. Un, protams, izvēloties mēbeles, vajadzētu noskaidrot arī paša bērna viedokli par to, ko viņš šajā telpā gribētu redzēt. Taču tas vēl nav viss. Lūk, kas vēl jāņem vērā, iegādājoties bērnistabas mēbeles!

Ņem vērā mēbeļu stilu, dizainu un bērna gaumi
Ja bērns ir jau pietiekoši vecs, nebaidies vaicāt viņa viedokli par to, ko viņš vēlētos redzēt savā istabā. Tajā pašā laikā der atcerēties, ka bērni izaug ļoti ātri, un meitene, kas vakar teica, ka viņai patīk rozā bērnu gultas ar ponijiem, rīt jau gribēs klasisku un modernu gultu bez multfilmu varoņiem. Tieši šī iemesla dēļ ir vērts pievērst uzmanību tam, vai gultas dizainu var pielāgot un mainīt pēc nepieciešamības. 
Protams, bērna viedoklis ir svarīgs, taču vecākiem pieder galavārds, jo dizains nav vienīgais svarīgais faktors, kas jāņem vērā. Ne mazāk nozīmīga ir mēbeļu drošība un funkcionalitāte.

Izvērtē mēbeļu funkcionalitāti
Ikvienai mēbelei ir savs uzdevums, un tas arī ir galvenais iemesls, kādēļ izvēlamies konkrēto modeli, proti, jo tas kvalitatīvi spēj pildīt savu funkciju. Bērnu guļamistabas mēbeles jāizvēlas, vienmēr paturot prātā, ka mazie ķipari ļoti ātri izaug. Piemēram, nav ieteicams iegādāties gultiņu, kas der tikai šim brīdim, jo to ātri vien nāksies nomainīt. Tāpat mēbelēm ir jābūt spējīgām balstīt bērna svaru, kas, viņam augot, palielināsies. 

Neaizmirsti par drošību
Drošība viennozīmīgi ir pirmais faktors, kas jāizvērtē, izvēloties bērnu mēbeles. Tas ir svarīgi, jo bērniem patīk izmantot mēbeles ne tikai tām paredzētajām funkcijām, bet arī rotaļām un jautrībai, piemēram, lēkāt pa gultu, līst zem tās, slēpties aiz plauktiem vai skapjiem. Šī iemesla dēļ ir jāpārliecinās, ka konkrētais modelis nevar kaitēt Tavai atvasei. Pievērs uzmanību šādām lietām:
• vai mēbelēm nav asu stūru;
• vai mēbeles ir izgatavotas no pietiekami stingriem un izturīgiem materiāliem;
• vai virsmas pārklājums nesatur bērniem kaitīgas vielas, jo mazajiem patīk nogaršot dažādus priekšmetus;
• vai mēbele nav pārāk augsta un nerada traumu risku;
• vai divstāvu gultas augšējā daļa ir aprīkota ar aizsargmargām, kas rūpējas par bērna drošību.

Pietiekami daudz vietas mantu uzglabāšanai
Ikviens tētis un mamma piekritīs, ka bērni neticami īsā laikā spēj radīs mājās haosu, pārvietojot lietas no vienas vietas uz otru, izberot visas rotaļlietas grīdu un citām virsmām. Lai atvieglotu mājokļa sakārtošanu, ir nepieciešams padomāt par to, kā vieglāk uzglabāt rotaļlietas un citas mantas. Šim mērķim var noderēt, piemēram, bērnu gultas ar atvilktnēm (apskatīt mājaslapā), dažādas kastes, plaukti, soliņi ar mantu glabātuvi un citas mēbeles. 

Ja mazulis Tavā ģimenē ienācis nesen, iesakām paviesoties pie citiem vecākiem un smelties idejas bērnu istabas iekārtošanai no viņiem. Ja tas nav iespējams, vienmēr noder arī internets, kurš pieejams milzīgs skaits dažādu lapu ar idejām telpu iekārtošanai. Un tad, kad būs noskaidrots viss, kas nepieciešams istabai, ienāc interneta veikalā 220.lv, jo šeit pieejamas kvalitatīvas mēbeles un dažādas citas preces par lieliskām cenām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)