Banner 980x90

Lielais izaicinājums pannu pasaulē – čuguna pannas

Ja mīlat pavadīt laiku virtuvē un pārsteigt draugus un savu ģimeni ar dažādām maltītēm, tad ziniet, cik svarīgi ir trauki, kuros ēdiens tiek gatavots. Protams, pilnvērtīga virtuves trauku sastāvdaļa ir panna. Šoreiz aicinām pievērst uzmanību un varbūt pat kādu izaicināt – pamēģināt gatavot maltīti čuguna pannā. Varbūt kāds no Jums uzreiz atceras bērnībā gatavotos kraukšķīgos omes ceptos kartupelīšus. Jā, tie visdrīzāk bija cepti tieši čuguna pannā. 

Kādus šīs pannas iegādes attur priekšstats, ka tā ir ļoti smaga un neparocīga, tomēr tai ir milzum daudz ieguvumu gatavošanas procesā. Ēdiens tajā sanāk ļoti vienmērīgs, un to var izmantot ilgstošai sutināšanai ar zemu uzstādīto temperatūru.

Pareiza produktu izvēle un secība, kādā gatavot, dod iespēju čuguna pannā gatavot karstos pamatēdienus, vieglas brokastis un pat desertus.

Ko Jūs varat pagatavot čuguna pannā?
Emaljētās čuguna pannās jūs bez uztraukumiem varat pagatavot jebkādus ēdienus, bet īpaša uzmanība ir jāpievērš, ja jūsu izvēle ir bijusi par labu melnā čuguna pannai. Tie ir dažādi gaļas ēdieni – karbonādes (cūkgaļas, vistas vai jēra), klasiskās kotletes un pat Vīnes šniceli un sulīgu steiku. Tā noteikti var būt arī garda brokastu omlete, tomēr tās gatavošanā ir jāievēro pāris sagatavošanās punktu. Pannai ir jābūt oderētai (nodrošinātai) ar taukvielu slānīti, lai omlete nesaliptu vai nepieceptos pie pannas virsmas. Panna darbam ir īpaši jāsagatavo, arī ja tajā gribēsiet pagatavot zivis. 

Vai zinājāt, ka šādās pannās lieliski izdodas arī deserta ēdieni, piemēram, plānās pankūkas? Tās iegūst īpaši kraukšķīgu garoziņu. Ir deserti, kurus varat sākt gatavot uz plīts un pabeigt gatavot cepeškrāsnī, nemainot trauku.

Ko nedrīkst gatavot?
Galvenais, nedrīkst gatavot skābus produktus, piemēram, tomātus vai tomātu mērci. Tā garšos pēc metāla. Arī vīna marinādi izvēlieties gatavot citā traukā. 

Kā pareizi kopt to ikdienā?
Ja pareizi kopsiet, tad tā kalpos ievērojami ilgi un būs uzticama arvien jaunu recepšu eksperimentēšanā. Atcerieties, ka nedrīkst tās tīrīšanā lietot ziepes, metāla birsti un to nedrīkst ievietot trauku mazgājamā mašīnā. Tomēr to no rūsas pasargās, ja ievērosiet šos soļus – pēc lietošanas to uzreiz vēl siltu izslaukiet ar papīra dvieli. Nepieciešamības gadījumā var izmazgāt ar siltu ūdeni, lietojot mīkstu švammīti. Pēc nomazgāšanas vienmēr izslaukiet to sausu un iesmērējiet ar plānu eļļas kārtiņu. 

Ja esat pieņēmis izaicinājumu iegādāties čuguna pannu, plaša izvēle atrodama interneta veikalā 220.lv – https://220.lv/lv/majsaimniecibas-preces/virtuves-trauki-piederumi/pannas. Līdzās lielam klāstam grila pannu, pankūku pannu un pat pannu komplektu šajā interneta veikalā atradīsiet dažāda izmēra un veidu čuguna pannas. Veiksmīgu iepirkšanos un pirmo pieredzi ēdienu gatavošanā uz čuguna pannas! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)