Banner 980x90

Lietā par audzēkņa piekautu policistu iesaistītajai Rīgas Sanatorijas internātpamatskolai jau gadu netiek meklēts direktors

Rīga, 27.dec., LETA. Rīgas Sanatorijas internātpamatskolai, kurai sabiedrība pastiprinātu uzmanību pievērsa pērnā gada novembrī, kad viens no tās audzēkņiem piekāva skolas policistu, jau gadu nav atrasts jauns direktors, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Departamenta pārstāvji atgādina, ka šajā skolā mācās bērni ar garīgās veselības un uzvedības traucējumiem. "Šo traucējumu simptomātika atsevišķos gadījumos var izpausties kā destruktīva, agresīva, vardarbīga, nekontrolējama uzvedība. Ja uzvedības traucējumi ir klīniski pamatoti, nepieciešama medicīniskā, psiholoģiskā un pedagoģiskā korekcija," pauž pārstāvji.

Skolas personāls arī atzīstot, ka grūtības darbā ar skolēniem nereti sagādā tas, ka garīgās veselības traucējumi nav bijuši savlaicīgi diagnosticēti, ārstēti un koriģēti, bet vēlākajās klasēs un pusaudžu vecumā tie vairs neesot koriģējami.

Lai gan visi skolotāji ir apguvuši speciālās pedagoģijas kursu, regulāri tiek rīkoti kursi gan par konfliktu risināšanu, gan par vardarbības novēršanu. Neraugoties uz to, ik pa laikam skolā joprojām gadoties problēmsituācijas un skolas pedagogi strādājot paaugstinātas spriedzes apstākļos.

Vienlaikus departamentā norāda, ka jautājums par skolas vadību un iestādes turpmāko attīstību tiks skatīts Rīgas skolu tīkla pilnveides kontekstā nākamā gada sākumā, tādēļ līdz šim izglītības iestādes direktora amata konkursi nav sludināti.

Skolas direktore Anita Stukāne amatu atstāja pērnā gada novembrī un līdz šim viņas pienākumus pilda Sandra Žvarte.

Kā ziņots, 2017.gada novembrī Valsts policija sāka kriminālprocesu par pusaudža uzbrukumu policistam Rīgas sanatorijas internātpamatskolā. Pret pusaudzi, kurš likumsargu nogrūda, tika sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)