Banner 980x90

LMT 82% no visa datu apjoma pārraida 4G tīklā

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Telekomunikāciju operators "Latvijas Mobilais telefons" 82% no visa datu pārraides apjoma pārraida 4G tīklā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kā vēsta uzņēmumā, 4G daļa no kopējā datu pārraides apjoma LMT tīklā veido 82%, kamēr citos "TeliaSonera" grupas uzņēmumos, kas piedāvā mobilo datu pārraidi, šī daļa ir mazāka - Zviedrijā 4G veido 58% no kopējā datu pārraides apjoma tīklā, Norvēģijā un Dānijā - 52%, Somijā un Igaunijā - 36%, bet Lietuvā - tikai 11% no kopējā datu apjoma tīklā.

Kā sacīja LMT valdes priekšsēdētājs Juris Binde, investīcijas 4G tīkla attīstībā ir ļoti būtiskas un devušas iespēju apsteigt trešās paaudzes tīkla lietojamību.

Viņš arī norāda uz aizvien pieaugošajiem datu pakalpojumu ieņēmumiem. "Datu pakalpojumu ieņēmumi, ja mēs salīdzinām šī gada pirmos deviņus mēnešus ar iepriekšējā gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, tad pieaugums ir 23%, un datu pakalpojumu ieņēmu īpatsvars jau ir 36% no kopējiem pamatpakalpojumu ieņēmumiem," sacīja Binde. "Gada sākumā bija runa par 30%. Tas nozīmē, ka datu pakalpojumi ieņēmuši stabilu vietu ieņēmumu struktūrā un turpina augt."

Šogad par 26% pieaudzis to LMT klientu skaits, kas lieto internetu mobilajā telefonā, bet par 34% pieaudzis platjoslas interneta lietotāju skaits, sasniedzot attiecīgi 192 928 un 153 798 klientus.

LMT ieguldījumi infrastruktūras attīstībā šogad plānoti 27 miljonu eiro apmērā.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos pieaudzis telekomunikāciju uzņēmuma "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) apgrozījums un bruto peļņa.

Uzņēmuma pirmo deviņu mēnešu apgrozījums sasniedzis 127 miljonus eiro, kas ir par četriem miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajos deviņos mēnešos, kad uzņēmums apgrozīja 123 miljonus eiro.

LMT pirmajos deviņos mēnešos strādājis ar 43,7 miljonu eiro peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA), kas ir par 5,7 miljoniem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, kad uzņēmuma bruto peļņa bija 38 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja LMT pārstāvji.

LMT klientu skaits sasniedzis 1 141 000. Pērn šajā laikā LMT bija 1 122 091 klients.

2014.gadu LMT noslēdza ar 144 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par aptuveni 10% mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad uzņēmums strādāja ar 161 miljona eiro apgrozījumu. Savukārt LMT tīrā peļņa 2014.gadā bija 19,6 miljoni eiro, kas ir par aptuveni 14% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 22,8 miljoni eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder Ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera", 23% - "Lattelecom", 23% - "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram", 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)