Banner 980x90

LTRK padomnieks: Lojāli uzņēmēji ir lielāks drošības garants nekā "čupa ar paveciem tankiem"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Latvijai lojāli uzņēmēji ir daudz lielāks drošības garants nekā "vesela čupa ar paveciem tankiem", ko nopērkam, lai tikai aizsardzības budžets piepildītos vajadzīgā apjomā un kvalificētos starptautiskām prasībām. Šādu viedokli intervijā "Rietumu radio" pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomnieks reģionālajos jautājumos Ģirts Kronbergs.

"Nesaku, ka nevajag domāt par aizsardzību, taču par to bija jādomā pēdējos desmit gadus, kopš iestājāmies NATO. Šobrīd piecgadi gada laikā izpildīt, protams, ir problemātiski," sacīja Kronbergs. "Es runāju par stabilitāti. Piesegties ar skaistiem vārdiem par drošību vai vēl kaut ko ir saprotami, taču vajag ieklausīties arī tajos, kas par to visu maksā."

Viņš norāda, ka iepriekš apstiprinātu jaunu nodokļu likmju atcelšana, piemēram, iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājums par vienu procentpunktu, uzņēmējiem nozīmē budžeta un investīciju plānu pārrēķinu.

Saeima pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstījusi 2016.gada valsts budžeta projektu, kas paredz vairākas izmaiņas nodokļu jomā, piemēram, solidaritātes nodokļa ieviešana labi atalgotajiem darbiniekiem, izmaiņas mikrouzņēmumu nodokļa režīma piemērošanā, pretēji iepriekš plānotajam netiks samazināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis, tiks palielināts neapliekamais minimums, kas tiks diferencēts, pieaugs akcīzes nodoklis alkoholam, naftas produktiem, elektroniskajām cigaretēm un smēķējamai tabakai, tāpat plānots palielināt azartspēļu nodokļu un nodevu apmēru.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)