Banner 980x90

Mežaparka estrādi plāno pielāgot pasaules mēroga koncertu un festivālu prasībām

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Rīgas domes Īpašuma departaments uzklausīs publisko pasākumu rīkotājus, lai Mežaparka estrādes pārbūves 2.kārtā to pielāgotu pasaules mēroga koncertu un festivālu vajadzībām, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Piektdien, 17.februārī, plkst.14 Rīgas domes Īpašuma departamentā notiks sanāksme, kurā dažādu kompāniju, kas rīko Latvijas un pasaules mēroga publiskos pasākumus, pārstāvji tiks iepazīstināti ar Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekta iecerēm. Kopīgi pārrunās nepieciešamās prasības, lai nākotnē estrādē notiktu ne tikai Dziesmu svētki, bet arī Latvijas un pasaules mēroga koncerti, festivāli un dažāda veida publiski pasākumi.

Ar Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekta iecerēm klātesošos iepazīstinās arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis. Sanāksmē piedalīsies Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālā Kultūras centra direktore Signe Pujāte, SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, kā arī koncertaģentūras "FBI" direktore Brigita Rozenbrika.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekts tiks īstenots divās kārtās. Pirmajā posmā 2018.gadā tiks pārbūvēta skatītāju zona. Savukārt līdz 2020.gadam tiks rekonstruēta estrāde ar pārsegumu kupola formā.

Mežaparka estrādes būvniecības 1.kārta izmaksās 23 miljonus eiro, projekta pirmā rekonstrukcijas posma būvprojekta prezentācijā stāstīja projekta autori Austris Mailītis un Juris Poga. No tiem 43% finansējuma paredzēti skatītāju laukam, 22% skatītāju lauka aprīkojumam, 25% piebraucamajiem ceļiem un 10% ārējiem inženiertīkliem.

Plānots, ka projekta būvniecība sāksies vasarā un tiks nodota ekspluatācijā 2018.gada 18.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)