Banner 980x90

Padomi remontam vannas istabā

Kad mājā pienācis laiks remontdarbiem, tad rodas bezgala daudz jautājumu – kur pirkt būvmateriālus, kādu pārveidot telpu, kas būtu jāzina pirms remonta sākuma, kā tas varētu viss izskatīties beigās. Sarežģītākās telpas, kuras būtu telpiski jāpārdomā, kā arī jāpievērš rūpīgāka uzmanība materiālu izvēlei, ir virtuve un vannasistaba. Šoreiz runāsim par vannas istabu un to, kas būtu jāzina, ja nav praktiskās pieredzes remontdarbos, bet esi izlēmis remontēt pats. 

Remonta uzsākšanas sagatavošanās darbi
Pirms darbu uzsākšanas uzzīmē savu ideju uz lapas. Pieraksti, kā redzi šo telpu, kādās vietās vajadzēs ierīkot kontaktligzdu, kur būs duša vai vanna, tualetes pods, veļasmašīna. Saraksti, kādi materiāli vajadzīgi, izmēri vannas istabas precīzus mērus sienām un grīdām. Tad, kad ir skaidrība jau par vannas istabas telpas izkārtojumu un remontdarbu uzdevumiem, tad var sākt atbrīvoties no vannas istabas telpas ar tās apdares materiālu demontāžu. Iznes visas mēbeles, demontē dušas kabīni vai vannu. Flīzes vannas istabā vari noņemt ar kaltu, ja ir krāsa uz sienām, tad to var noņemt ar birsti, kurai ir metāliski sari. 

Ņemot nost vecās flīzes, neatstāj nekādus flīžu fragmentus, putekļus vai vecās daļiņas. Ja tas netiek darīts, tad ir varbūtība, ka izolācija var sākt lobīties. Pēc tam jāliek hidroizolācija, bet to var likt tikai uz sausas virsmas, lai membrāna nezaudētu savu spraigumu, kā arī lai žūšanas laiks būtu daudz ātrāks. 

Nebaidies uzklāt vairāk izolācijas materiāla, nekā pašam šķiet. Ja blīvējošās masas pārklājums nav pietiekams, tad tas var nenodrošināt kvalitatīvu hidroizolāciju. Obligāts ieteikums ir lasīt visu materiālu izmantošanas norādījumus, tostarp kādā temperatūrā būtu vēlams to uzklāt, kādai ir jābūt virsmai un citi svarīgi papildus nosacījumi. 

Cauruļu maiņa
Kad esi noņēmis veco flīžu un krāsu kārtas un ir vajadzība mainīt trubas, tad šis ir īstais brīdis, pēc tam tas būs daudz sarežģītāk un finansiāli neizdevīgi. Mūsdienās iesaka plastmasas caurules, jo šādu cauruļu izturība un kalpošana ir līdz pat 50 gadiem, tos var viegli uzlikt un nomontēt, kas ir arī lētāk nekā cita materiāla caurulēm. 

Plastmasas caurules nav dārgas, un tās ir izturīgas spiediena un temperatūru izmaiņu gadījumos ikdienā. Kad iegādājies caurules, tad vislabāk, ja šo darbu uzticēsi sava amata meistaram  profesionālim. Neviens negribētu konstatēt, ka savs vai kaimiņu dzīvoklis applūdis, jo ir pieļauta kāda kļūda trubu montāžā, vai ne?

Sienas apdare
Izvēlies stabili pārbaudītas vērtības  flīzes. Flīzes ir drošas pret mitrumu, tvaiku un mazgāšanas līdzekļiem. Ja pats flīzēsi sienas, tad izvēlies arī kvalitatīvu materiālu flīžu savienošanai un nodrošinies, lai tām ir ūdensdroša aizsardzība. Ieteikums ir izmantot šķidrās blīvējošās membrānas un blīvējošās lentes kobinācijas, tās izvieto zem flīzēm. Šķidro membrānu varēsi izmantot arī salaidumu vietās, kur ir cauruļu izvadi, grīdu un sienu salaidumi vai bojāts pārklājums. 

Šķidrā blīvējošā membrāna ir uz sintētisko sveķu dispersijas bāzes pamata. Papildus izmantojot un liekot starp flīžu slāņiem un šuvēm blīvējošo lenti, vannas istabā būs sienu un grīdu garants, ka tur būs aizsardzība gan pret sārmiem, gan novecošanu. 

Vannas istabas santehnika
Jau laikus jāzina, kur kādu santehniku liksi, jo tas ietekmē arī trubu un cauruļu izvietojumu. Vannas vietai vai dušas kabīnei jābūt ērti pieejamai, atstājot vietu arī ģērbšanās vietai, tāpat arī jāzina, kur būs visas notekas. Dušas kabīne telpā aizņem mazāk vietas, bet, ja izvēlies vannu un tā jau ir bijusi iepriekš, tad vari apsvērt domu arī par vannas restaurāciju, it īpaši čuguna vannām. 

Tualetes podi savā piedāvājuma klāstā arī ir daudz un dažādi. Lētāks, bet tikpat kvaliatīvs materiāls ir arī fajans, salīdzinot ar porcelāna podiem. Tualetes podi cenas ziņā var atšķirties, bet par labu sava poda izvēlei izdari to, kas vizuāli piesaista, kam ir labs materiāls un dizains  ir gan piekarenie podi, gan horizontālie, gan vertikālie. Savu vēlamo santehniku gan dizainiski, gan materiālu ziņā, kā arī citus remontam vajadzīgos materiālus vari meklēt interneta veikalā 220.lv sadaļā "Mājai un remontam". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)