Banner 980x90

Par nesaskaņotu ēkas nojaukšanu Rīgas domei prasa atlīdzināt zaudējumus teju 10 000 eiro apmērā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
SIA "Hasdo" un SIA "Ventus" prasa Rīgas pašvaldībai atlīdzināt tām radušos zaudējumus teju 10 000 eiro apmērā par ar zemes īpašnieku nesaskaņotas ēkas nojaukšanu Krūzes ielā 32/36.

Turklāt, jāatzīmē, ka citā lietā par labu SIA "Hasdo" pērn no pašvaldības jau piedzīti 700 000 eiro par uzņēmumam piederošas zemes Krūzes ielā nomu laikā no 2009.gada līdz pērnā gada februārim, jo uz tās atradās vairākas pašvaldībai piederošas būves, kas bija neapmierinošā stāvoklī.

Rīgas dome šodien ārkārtas sēdē skatīja jautājumu par papildu informācijas pieprasīšanu no uzņēmumiem, kā arī lēmuma par iesnieguma daļā par zaudējuma atlīdzinājuma pieņemšanas termiņa pagarinājumu.

Domes lēmumā norādīts, ka iesniegumā pašvaldībai "Hasdo" un "Ventus" pamato savu prasījumu ar to, ka Rīgas pilsētas būvvalde 2016.gada 19.maijā izsniegusi pašvaldībai būvatļauju ēku nojaukšanai Rīgā, Krūzes ielā 32/36. Zemesgabals atbilstoši zemesgrāmatas datiem pieder "Hasdo", bet būvatļaujas saskaņošanas procesā netika saņemts uzņēmuma saskaņojums plānotajiem būvju nojaukšanas darbiem.

"Hasdo" norādījis, ka pirms būvatļaujas izdošanas netika saņemts zemesgabala īpašnieka saskaņojums, tāpēc būvatļauja ir prettiesiska un atceļama, kā arī uzņēmumam ir izmaksājama zaudējumu atlīdzība no Rīgas domes 9751 eiro apmērā. Zaudējumu atlīdzība tiek pamatota ar argumentu, ka veikto būvdarbu laikā uzņēmumam ir radušies mantiskie zaudējumi 1151,25 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa mēnesī, sākot no 2016.gada maija līdz novembrim. To veido nesaņemtā maksa par "Hasdo" piederošā zemesgabala lietošanu. Uzņēmuma norādītā kopējā zaudējumu atlīdzības summa ir 9751 eiro.

Rīgas domes lēmumā pausts, ka Atlīdzināšanas likums nosaka, ka lēmējiestādei mēneša laikā pēc iesnieguma par zaudējuma atlīdzinājumu saņemšanas jāizvērtē zaudējuma atlīdzinājuma tiesiskais pamats un jāpieņem lēmums par zaudējuma atlīdzinājuma piešķiršanu un atlīdzinājuma apmēru vai arī par iesnieguma noraidīšanu. Savukārt, ja objektīvu iemeslu dēļ mēneša laikā to nav iespējams izdarīt, termiņu var pagarināt līdz četriem mēnešiem.

Rīgas dome secinājusi, ka, lai lemtu par mantiskā kaitējuma atlīdzinājumu, tai ir jāiegūst papildu informācija. Līdz ar to, lai panāktu tiesisku, taisnīgu un efektīvu lietas izskatīšanu un izvērtētu iesniegumu kopsakarā ar lietas materiāliem un tiesisko regulējumu, ir jāpagarina lēmuma pieņemšanas termiņš.

Rīgas dome konstatējusi, ka iesniegumā trūkst pierādījumu, kas pamato tiesības uz zaudējuma atlīdzinājumu.

Rīgas dome šodien sēdē nolēma pagarināt lēmuma pieņemšanas termiņu līdz 9.aprīlim, un lūgt iesniedzēju līdz 31.janvārim sniegt viedokli un rīcībā esošus pierādījumus, kas pamato izteikto lūgumu par zaudējuma atlīdzinājumu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)