Banner 980x90

Plāno par 78 194 eiro atjaunot elektroapgādes un apgaismošanas sistēmu Rīgas Brāļu kapu teritorijā

Rīga, 9.nov., LETA. No iepriekš jaunā Liepājas cietuma būvniecībai paredzētajiem līdzekļiem 78 194 eiro tiks novirzīti elektroapgādes un apgaismošanas sistēmas uzlabošanai Rīgas Brāļu kapu teritorijā, šodien vienojās Saeima.

Saskaņā ar Rīgas pieminekļu aģentūras (RPA) vēstuli, teritorijas elektroapgādes un apgaismojuma izbūves kopējās izmaksas ir 178 194 eiro, no kuriem kuriem atlikušos 100 000 eiro segs valsts AS "Latvenergo".

Ik gadu ar Kultūras pieminekļu izpētes, glābšanas un restaurācijas programmas palīdzību Brāļu kapu ansambļa restaurācijai tiek piešķirts finansējums 36 000 eiro apmērā, kas gan neesot pietiekami.

Piešķirtie valsts budžeta līdzekļi 78 194 eiro apmērā tiks pārskaitīti RPA, kuras valdījumā ir deviņus hektārus plašais Brāļu kapu ansamblis.

Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale aģentūru LETA informēja, ka Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds kopš 2011.gada piesaista līdzekļus un veic kapu ansambļa restaurāciju. Šajos gados pēc Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas (VKPAI) apstiprinātas programmas restaurēti tādi ansambļa objekti kā skulpturālā grupa "Kritušie brāļi" un kapu ansambļa Noslēdzošās sienas ar Māti Latviju (2011), kā arī Latvijas pilsētu un apriņķu ģerboņu galerija un heraldiskie tēli (2012 - 2015). Tāpat 2016.gadā veikti kapu ansambļa Centrālo vārtu labās puses un ārējās fasādes kreisās puses restaurācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)