Banner 980x90

PTAC anulējis tūrisma operatora "Bulta-Turs" darbības licenci

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieņēmis lēmumu, ar kuru ir anulēta tūrisma kompānijai "Bulta-Turs" pērnā gada 4.septembrī izsniegtā licence tūrisma aģenta un tūrisma operatora pakalpojumu sniegšanai, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Evija Lene.

Rīga, 28.janv., LETA. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieņēmis lēmumu, ar kuru ir anulēta tūrisma kompānijai "Bulta-Turs" pērnā gada 4.septembrī izsniegtā licence tūrisma aģenta un tūrisma operatora pakalpojumu sniegšanai, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Evija Lene.

"Bulta-Turs" ir arī izslēgta no tūrisma pakalpojumu sniedzēju datubāzes.

Pēc Lenes teiktā, konstatējot neatbilstības "Bulta-Turs" darbībā, PTAC 2019.gada 25.novembrī apturēja "Bulta-Turs" licences darbību. Pārbaudot informāciju par "Bulta-Turs" pēc licences darbības apturēšanas, tika konstatēts, ka uzņēmumam nav pilnībā novērsusi iemeslus, kādēļ tai bija apturēta licences darbība - tas ir, "Bulta-Turs" nebija pildījusi nosacījumu, ar kādu komersantam tika izsniegta licence, proti, vienošanās ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi, un "Bulta-Turs" joprojām bija kavēti VID administrēto nodokļu maksājumi.

Tādējādi "Bulta-Turs" gan kā tūrisma operators, gan kā tūrisma aģents neatbilst normatīvo aktu prasībai, ka pakalpojumu sniedzējam nedrīkst būt VID administrēto nodokļu parāds, kuru kopsumma pārsniedz 150 eiro.

Lene skaidroja, ka licences anulēšana nozīmē to, ka "Bulta-Turs" pēc PTAC lēmuma par licences anulēšanu paziņošanas nedrīkst piedāvāt pārdošanai vai pārdot ceļotājam ne savus, ne citu tūrisma operatoru organizētus ceļojumus. "Bulta-Turs" nekavējoties ir jāpārtrauc izplatīt kompleksu tūrisma pakalpojumu (ceļojumu) piedāvājumus, tā skaitā, mājaslapā un sociālajos tīklos.

Viņa piebilda, ka ceļotājiem, kuri iegādājušies "Bulta-Turs" organizētu ceļojumu, jāņem vērā, ka tūrisma operatoram jānodrošina tā ceļojuma līguma izpildi, kurš ar ceļotāju noslēgts pirms PTAC lēmuma par licences darbības apturēšanu paziņošanas.

PTAC aicina ceļotājus, kuri ir iegādājušies "Bulta-Turs" ceļojumu, sazināties ar "Bulta-Turs" vai tūrisma aģentu, ja ceļojums ir iegādāts pie tūrisma aģenta, vai ceļojuma organizatoru (tūrisma operatoru), ja pie "Bulta-Turs" ir iegādāts cita tūrisma operatora organizēts ceļojums. 

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uz šī gada 7.janvāri "Bulta-Turs" VID nodokļu parāds veidoja 2148 eiro.

Kā ziņots, kompānija "Bulta-Turs" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 19 522 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Marina Belogolovina.

2018.gadā "Bulta-Turs" apgrozījums samazinājās 2,2 reizes un bija 44 730 eiro, taču kompānija guva peļņu 5480 eiro apmērā pretstatā 77 350 eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

"Bulta-Turs" no 21.novembra anulēta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāja apliecība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)