Banner 980x90

Pulks KNAB prasa vērtēt, vai Ušakova sociālo tīklu profili netiek popularizēti par pašvaldības naudu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar lūgumu pārbaudīt, vai Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un partija "Saskaņa" izmanto pašvaldības kapitālsabiedrību un Rīgas domes līdzekļus, lai popularizētu Ušakova privāto "Facebook" profilu.

Pulks pauž bažas, ka pašvaldības līdzekļu tērēšana privāta konta reklamēšanai ir administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijai. Viņš pārliecināts, ka valdības, citu politisko partiju un Rīgas mēra kandidātu nomelnošana sociālajos tīklos par Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem nav pieļaujama.

Deputāts skaidroja, ka Rīgas dome 2016.gada pašvaldības budžetā paredzēja papildu izdevumus aptuveni 700 000 eiro apmērā, lai interneta portālos un sociālajos tīklos komunicētu ar rīdziniekiem, savukārt raidījums "De facto" ir izpētījis, ka šī nauda tiekot izmantota Rīgas domes un partijas "Saskaņa" priekšsēdētāja Ušakova privāto kontu popularizēšanai.

Pulks lūdz izvērtēt arī sociālā tīkla kontus "Nozagts Latvijā" un "Es mīlu Latvijā", kuru "aktivitātes precīzi iekļaujas Nila Ušakova un partijas "Saskaņa" priekšvēlēšanu kampaņā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)