Banner 980x90

"Aldaris" piedāvā divus gadus nogatavinātu Porteri

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Alus darītava "Aldaris" radījusi Latvijā vēl nebijušu alus šķirni - 24 mēnešus alus pagrabos īpašos apstākļos nogatavinātu "Porteri Ekskluzīvo 24", pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv ziņo uzņēmumā. 

Tas ir brūvēts ierobežotā daudzumā, ir sapildītas tikai 40 000 pudeles 0,5 l tilpumā, kas patērētājiem Latvijas veikalos būs pieejamas jau novembrī. Ņemot vērā alus šķirnes ievērojamo ceļu līdz patērētājiem un ekskluzīvo dizainu, tās cena veikalos būs ap pieciem eiro.

Katras pudeles noformēšanā ieguldīts rūpīgs roku darbs – ar rokām tiek līmētas gan etiķetes, gan pudeles pakotas elegantās kastītēs, kurās "Aldara" "Porteris Ekskluzīvais 24" būs pieejams ikvienam interesentam. Turklāt alus ir pildīts "Aldara" vēsturiskajās – īpaši gravētajās alus pudelēs, kādās šobrīd nav pieejama neviena cita alus šķirne Latvijā.

"Pirms diviem gadiem alus cienītājiem piedāvājām vienu gadu noturētu porteri, kas guva ļoti lielu atsaucību. Šoreiz esam gājuši vēl vienu soli tālāk, un šī noteikti ir šobrīd visilgāk tapusī alus šķirne Latvijā, kādu vietējie alus cienītāji vēl nebūs baudījuši. Tā izceļas ar vēl niansētākām smaržas un garšas īpašībām, jo līdzīgi kā vīns porteris ar gadiem kļūst tikai labāks. Jāatzīst, ka mūsu alus pagrabos glabājas vēl vairāki simti litru portera, kas tikai gaida savu kārtu, lai nonāktu pie alus cienītājiem," atzīmē "Aldara" galvenais alus meistars Valdis Čunka.

"Aldara" Portera alus brūvēšanas tehnoloģija ir unikāla. Tā izmanto tikai Baltijā sastopamu īpašu alus sastāvdaļu kombināciju – karameļu iesalu, apiņus un īpašas pakāpes norūgumu. Tādēļ Baltijas valstīs brūvētajam porterim pasaulē ir izveidota īpaša alus kategorija – "Baltic Porter". Alu ar tādu rūgtuma, saldenuma un norūguma kombināciju nevar sastapt nekur citur pasaulē.

"Mainot "Aldara" biznesa stratēģiju, daudz lielāku vērību pievēršam dažādām ekskluzīvām alus šķirnēm, kas paredzētas īstiem alus mīļotājiem. "Porteris Ekskluzīvais 24", protams, ir apzināts solis šajā virzienā, turklāt porteris un citas līdzīgas alus šķirnes tieši šobrīd piedzīvo savu renesansi. Mēs ceram, ka porteris atgūs to statusu, kāds tam bija senāk, kad tas Eiropā skaitījās dižciltīgo dzēriens un bija neatņemama saviesīgās dzīves sastāvdaļa," saka "Aldara" valdes locekle Laura Krastiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)