Banner 980x90

"Tele2" līdz ar viesabonēšanas atcelšanu neparedz būtisku iekšzemes cenu kāpumu

Foto: RIA Novosti/ LETA
Foto: RIA Novosti/ LETA

Pēc mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu atcelšanas Eiropas Savienībā (ES), ņemot vērā konkurenci nozarē, būtisks iekšzemes cenu kāpums nav paredzams, aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju operatora "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Kā sacīja Vancovičs, lielākie ieguvēji no viesabonēšanas režīma atcelšanas būs tie ES, arī Latvijas, iedzīvotāji, kuru darbs vai dzīvesveids ir saistīts ar biežu ceļošanu ārpus valsts robežām, taču joprojām ES teritorijā. "Tele2" jau šobrīd ir vairākas reizes zemākas cenas viesabonēšanas pakalpojumiem, nekā to nosaka ES," turpina Vancovičs. "Ņemot vērā konkurenci nozarē, šobrīd neparedzu būtisku iekšzemes cenu kāpumu."

"Mobilo sakaru operatoru biznesa rezultāti ir daudzu faktoru kopsumma, un mūsu tarifi jau pašlaik ir zemāki, nekā to nosaka ES, tāpēc turpināsim izvēlēto attīstības ceļu, investējot 4G un 4G+ tīklu attīstībā," piebilda Vancovičs.

Kā ziņots, Eiropas Parlaments (EP) plenārsesijā Strasbūrā 27.oktobrī atbalstīja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē panākto vienošanos starp EP, Eiropas Komisiju (EK) un Padomi par mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu atcelšanu visā ES no 2017.gada 15.jūnija.

Savukārt no nākamā gada 30.aprīļa stāsies spēkā pārejas periods, kura laikā viesabonēšanas tarifi saruks četras reizes.

Pēc EP sniegtās informācijas, pašlaik viesabonēšanas tarifs par vienu sarunas minūti ir 0,19 eiro, kas līdz ar pārejas periodu samazināsies līdz 0,05 eiro, maksa par vienu īsziņu saruks no 0,06 eiro līdz 0,02 eiro, bet maksa par vienu datu megabitu - no 0,20 eiro līdz 0,05 eiro. Līdz ar pilnīgu viesabonēšanas atcelšanu jāmaksā būs tikai tik, cik pašlaik par pakalpojumu tiek maksāts mītnes zemes operatoram.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)