Banner 980x90

Rīgas ierēdne: Jaunajā mācību gadā īpašu uzmanību jāsāk pievērst bibliotēku un NVO centru nākotnei

Rīga, 27.aug., LETA. Jaunajā mācību gadā Rīgā pastiprinātu uzmanību vajadzētu sākt pievērst bibliotēku un nevalstisko organizāciju (NVO) centru nākotnei, šodien Rīgas interešu izglītības skolu direktoru kopsapulcē sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (GKR).

Šodien VEF Kultūras pilī notika Rīgas domes vadības un Rīgas sporta, mūzikas un mākslas skolu direktoru, kā arī kultūras centru un bibliotēku vadītāju kopsapulce, kurā tika pārrunātas jaunajā mācību gadā gaidāmās aktualitātes. Uzrunā Aldermane uzsvēra, ka pašvaldības un skolu vadībai pastiprināti jādomā par esošā izglītības jomas regulējuma pilnveidošanu un optimizēšanu.

Viena no lietām, kam īpaši būtu jāsāk pievērst uzmanība, ir bibliotēku, kā arī nevalstisko organizāciju (NVO) centru nākotne. Viņa skaidroja, ka "NVO cilvēkiem nav, kur pulcēties, jo šī centra grafiks ir tik noslogots, ka visas aktivitātes jāpiesaka vairākus mēnešus uz priekšu". Pašvaldības plāns ir izveidot divas NVO centra filiāles, lai šo problēmu risinātu.

Tāpat jārisinot arī bibliotēku jautājums, jo "attieksme pret tām mainās" un pieprasījums pēc publiskajām bibliotēkām arvien pieaug. "Kādēļ bibliotēka nevarētu būt zem viena jumta ar NVO centru vai zem viena jumta ar kādu no interešu izglītības centriem, lai abas iestādes skolēniem būtu pēc iespējas ērtāk pieejamas? Kombinācijas ir ļoti dažādas un šis būs jautājums, kam būs jāpievērš pastiprināta uzmanība," sacīja deputāte.

Tāpat viņa sacīja, ka pašvaldība apņēmusies atrisināt veselības polišu jautājumu pedagogiem, cerot, ka no 2019.gada vai 2020.gada tās varētu ieviest arī bērnudārzu, interešu izglītības skolu mācībspēkiem.

Aldermane uzsvēra arī vairāku interešu izglītības iestāžu audzēkņu sasniegumus. "Rīgas riteņbraukšanas" audzēkne ieguvusi 1.vietu pasaules un Eiropas čempionātos. Bērnu un jauniešu centra "Daugmale" komanda pasaules čempionātā lēcienā uz batuta ieguva 5. un 6.vietu, kas ir milzīgs sasniegums," uzskaitīja deputāte, norādot, ka "ļoti augsti vērtē tieši izglītības interešu iestāžu vadīto iestāžu devumu Rīgas pilsētai un Latvijai kopumā."

Interešu izglītība ļauj interesentiem padziļināti apgūt dažādas mūzikas, sporta, deju, teātra mākslas, folkloras, tehnoloģiju un citu nozaru programmas.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākumā bija pulcējušies aptuveni 50 skolu un kultūras centru pārstāvji. Kopumā Rīgas pašvaldības pārziņā ir 14 interešu izglītības iestādes, 11 sporta skolas, deviņas mūzikas un mākslas skolas, septiņi kultūras centri, kā arī 22 izglītības iestāžu brīvā laika centri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)