Banner 980x90

Rīgas pašvaldība atceļ brīdinājumu zilaļģu dēļ nepeldēties atsevišķās Rīgas peldvietās, taču aicina nezaudēt modrību

Rīga, 18.jūl., LETA. Rīgas pašvaldība saņēmusi informāciju no Veselības inspekcijas, ka pēc atkārtota speciālistu apsekojuma konstatēts, ka Vakarbuļļu, Daugavgrīvas un Vecāķu pludmalēs patlaban aļģu masveida akumulēšanās nav konstatēta, līdz ar to riska peldētāju veselībai nav, aģentūru LETA informē Rīgas domē.

Tāpat, atbilstoši pašvaldības pasūtītajām aļģu sugu sastāva analīzēm ūdens paraugos, kas tika paņemti pagājušajā nedēļā, potenciāli toksisko zilaļģu sugu, kas iesāļos ūdeņos var producēt toksīnus, kopējā aļģu biomasā ir maz.

Inspekcija norāda, ka situācija ar fitoplanktona aļģu savairošanos Baltija jūrā un Rīgas jūras līcī joprojām ir dinamiska un iespējama atkārtota to saskalošana no Baltijas jūras atklātās daļas.

Pastāvot ilgstoši karstajam un sausajam laikam, zilaļģu savairošanās var notikt arī iekšzemes ūdeņos. Tāpēc inspekcija aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens un/vai aļģu saskalojumus.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā, saistībā ar straujo zilaļģu savairošanos, Rīgas pašvaldība aicināja iedzīvotājus atturēties no peldēšanās Vecāķu, Daugavgrīvas un Vakarbuļļu peldvietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)