Banner 980x90

Rīgas pašvaldības glābēji vakar palīdzējuši Čehijas pilsonim ar pleca traumu un slīkstošam bērnam no Vjetnamas

Rīga, 18.jūl., LETA. Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) glābēji Vakarbuļļu glābšanas stacijā vakar palīdzējuši kādam Čehijas pilsonim, kuram no vietas bija izgājis plecs, aģentūrai LETA pavēstīja RPP.

Glābēji uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķus, kuri nolēma Čehijas pilsoni hospitalizēt.

Savukārt Lucavsalas glābšanas stacijas darbinieki pamanīja kādu mazu zēnu, kurš aptuveni 100 metru attāluma no krasta vairākas reizes pagāja zem ūdens. Glābējs nekavējoties devās pie bērna. Notiekošo bija ievērojis kāds netālu bērnam esošs vīrietis, kurš puiku satvēra, izvilka no ūdens un nodeva glābējiem. Krastā glābējus sagaidīja zēna vecāki. Ņemot vērā, ka zēns atklepoja ūdeni, tika izsaukti NMPD darbinieki. Gaidot mediķus, tika noskaidrots, ka ģimene ir no Vjetnamas. Pēc neilga laika notikuma vietā ieradās mediķi, kuri, apskatot zēnu, nolēma viņu hospitalizēt plašākiem izmeklējumiem.

Turpretim Vecāķu glābšanas stacijā pie glābējiem vērsās kāda sieviete, kurai bija pazudis dēls. Nekavējoties tika sākta puisēna meklēšana. Aptuveni 200 metrus no glābšanas stacijas divus gadus vecais zēns tika atrasts. Ar sievieti tika veiktas preventīva rakstura pārrunas par bērna rūpīgāku pieskatīšanu. Puisēns sveiks un vesels tika nodots mātei.

Vakarbuļļu peldvietas glābēji pamanīja kādu vīrieti, kurš no ūdens nesa ārā kādu vecāka gadu gājuma kungu. Glābēji nekavējoties devās pie cietušā. Kopīgiem spēkiem sirmgalvis tika iznests no ūdens un viņam tika sniegta pirmā palīdzība. Vienlaikus tika izsaukti arī NMPD darbinieki, kuri 77 gadus veco kungu hospitalizēja.

Savukārt plkst.18.50 pie Vecāķu glābšanas stacijas glābējiem vērsās kāda sieviete, kura peldvietā bija ievērojusi bez pieskatīšanas staigājam trīs gadus vecu bērnu. Aptuveni 15 minūšu laikā tika atrasta bērna māte. Arī šajā gadījumā tika veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)