Banner 980x90

SIA "Composite Latvija" – epoksīda sveķi, stikla šķiedra, oglekļa šķiedra

Mūsdienu prasībām atbilstošu izstrādājumu izgatavošanai ir divi pamatnoteikumi. Pirmais ir moderna tehnoloģija, otrais – kvalitatīvas izejvielas. Plaša spektra ražošanā lielu popularitāti ir ieguvuši epoksīda sveķi. To pielietojuma iespējas ir teju neizsmeļamas. 

 

Epoksīda sveķi

Mūsdienu prasībām atbilstošu izstrādājumu izgatavošanai ir divi pamatnoteikumi. Pirmais ir moderna tehnoloģija, otrais – kvalitatīvas izejvielas. Plaša spektra ražošanā lielu popularitāti ir ieguvuši epoksīda sveķi. To pielietojuma iespējas ir teju neizsmeļamas. Epoksīda sveķi tiek izmantoti gan mazu detaļu izgatavošanai, gan masīvu, industriālu objektu veidošanai. Izvēloties vēlamos cietinātājus un piedevas, var iegūt dažādus epoksīda sveķus ar nepieciešamajām īpašībām. Piemēram, stikla imitāciju izgatavošanai, tiek ražoti caurspīdīgie epoksīda sveķi.

Epoksīda sveķi savu lielo popularitāti ieguvuši, pateicoties to daudzveidīgajam pielietojumam, ko nodrošina to augstā mehāniskā un ķīmiskā izturība. Epoksīda sveķu izstrādājumi ir lietojami arī ļoti agresīvas vides apstākļos. Tie ir noturīgi pret mitrumu, skābēm, sārmiem, droši pret koroziju, tiem nekaitē šķīdinātāji, eļļas un citas vielas. Viens no biežāk lietotajiem epoksīda sveķu izmantošanas veidiem ir lamināta imprignēšana. Ar sveķiem tiek piesūcinātas šķiedras, iegūstot ļoti izturīgu izstrādājumu. Tā tiek izgatavotas tvertnes dažādu vielu glabāšanai, propelleri un korpusi droniem un bezpilotu lidmašīnām, caurules, laivu korpusi, virsbūves daļas sacīkšu automašīnām un citiem transporta līdzekļiem.

SIA "Composite Latvija" ir uzņēmumu grupa, kura piedāvā dažādus kompozītmateriālus, tostarp arī epoksīda sveķus. Preču klāstā ir arī poliestera sveķi un citas dažādās nozarēs iecienītas izejvielas. "Composite Latvija" jau vairāk nekā 20 gadus ir uzticams partneris vietējiem ražotājiem, kuri strādā ar kompozītmateriāliem, izgatavojot daudzveidīgus produktus.

Lasiet vairāk: www.kompozitu-materiali.lv

Stikla šķiedra

Stikla šķiedra ir viena no iecienītākajiem armējošajiem elementiem kompozītmateriālu izgatavošanai. To piesūcinot, piemēram, ar poliestera sveķiem, iegūst materiālu, kuram ir augsta izturība pret daudzveidīgas vides ietekmi. Ar stikla šķiedru stiprināti polimēri ir lieliski piemērots materiāls dažādu produktu izgatavošanai, kuri tiks pakļauti ļoti augstai vai zemai temperatūrai, mitrumam, arī agresīvām vielām un mehāniskai iedarbībai. Stikla šķiedra nav pats vieglākais materiāls, taču salīdzinoši zemās izmaksas padara to par ļoti iecienītu izejvielu.

Stikla šķiedra kompozītmateriālos tiek izmantota gan audumu, gan auklu viedā. Audumi atšķiras pēc to pinuma, ko nosaka to aušanas tehnoloģija. Tā tiek iegūti dažāda biezuma un blīvuma audumi. Stikla šķiedras auklas visbiežāk tiek tītas vai skaldītas, uznesot tās uz veidnes un piesūcinot ar poliestera vai vinilestera sveķiem. Tas dod plašas iespējas iegūt nepieciešamās formas izstrādājumus, kuriem nav nepieciešama apjomīga pēcapstrāde vajadzīgā veidola iegūšanai. Ar stikla šķiedru visbiežāk tiek armēti poliestera sveķi, ko plaši izmanto, piemēram, attīrīšanas iekārtām, ķīmiskajās rūpnīcās, santehnikā, auto būvniecībā un citās nozarēs dažādu komponentu un detaļu izgatavošanai.

Arī SIA "Composite Latvija" armējošo materiālu klāstā ir stikla šķiedras izstrādājumi. Tie pieejami gan audumu, gan auklu veidā. Uzņēmums rūpīgi izvēlējies uzticamu ražotāju produkciju, kuri piedāvā teicamu kvalitātes un cenas attiecību. "Composite Latvija" preču klāstā ir arī nepieciešamais aprīkojums darbam ar dažādiem kompozītmateriāliem.

Lasiet vairāk: www.kompozitu-materiali.lv

Oglekļa šķiedra

Vēl viens ļoti populārs armējošais materiāls ir oglekļa šķiedra. Tai piemīt augsta mehāniskā un stiepes izturība, augsta ķīmiskā un temperatūras izturība, kā arī zema termiskā izplešanās. Lieliskās fizikālās īpašības apvienojumā ar zemu svaru padara oglekļa šķiedru par plaši pielietotu elementu kompozītmateriālu izgatavošanā. Ar oglekļa šķiedru stiprināti polimēri tiek izmantoti daudzveidīgu izstrādājumu izgatavošanai dažādiem transporta līdzekļiem, aeronautikā, sacīkšu automašīnām, sporta ekipējumam un citiem produktiem, kuriem ir nepieciešama liela izturība un pēc iespējas mazāks svars.

Visbiežāk oglekļa šķiedra tiek izmantota kopā ar epoksīda sveķiem. Apvienojot šīs sastāvdaļas iegūst ļoti izturīgu un vieglu materiālu. Ar oglekļa šķiedru stiprināto polimēru cena ir augstāka, kā citu šķiedru kompozītmateriāliem, taču tā ir atbilstoša lieliskajai kvalitātei. Tā kā to plaši izmanto ekskluzīvu izstrādājumu, piemēram, luksus automašīnu virsbūves un iekšējās apdares elementiem, oglekļa šķiedra ieguvusi augstas klases materiāla slavu.

Arī vietējie ražotāji, it īpaši tie, kuri orientējas uz pasaules tirgu, bieži izvēlas oglekļa šķiedru, ko piedāvā SIA "Composite Latvija". Arī tā ir pieejama dažādu auklu un audumu formātā, kas piemēroti daudzveidīgu produktu ražošanā, pielietojot dažādas izgatavošanas tehnoloģijas. Daudzu gadu pieredze, sadarbojoties ar atšķirīgu nozaru ražotājiem, uzņēmuma speciālistiem devusi zināšanas, kas ļauj palīdzēt klientiem izvēlēties piemērotākos risinājumus viņu ideju realizēšanai.

Lasiet vairāk: www.kompozitu-materiali.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)