Banner 980x90

Smiltsērkšķi – dabas spēks  veselībai un skaistumam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rūpēs par labu pašsajūtu un veselību neatsverami palīgi vienmēr bijuši dažādi dabas līdzekļi. Kā viens no tādiem minams smiltsērkšķis – šī auga labās īpašības zināmas jau gadsimtiem ilgi. Smiltsērkšķi plaši izmantoti jau antīkās Grieķijas medicīnā, ārstējot dažādas ādas slimības, aknu kaites un gremošanas trakta problēmas. 

Laikam ritot, tika atklāts, ka smiltsērkšķi un to produkti atstāj labvēlīgu ietekmi arī uz daudzām citām kaitēm, piemēram, paaugstinātu holesterīna līmeni, mazasinību, asinsvadu slimībām, iekaisumiem. Pateicoties augstajam antioksidantu sastāvam, šī vērtīgā oga ieteicama arī audzēju ārstēšanas laikā. Jāpiebilst, ka uzturvērtības ziņā smiltsērkšķis pārspēj daudzus citus augus – tajā ir vairāk nekā 100 vērtīgu uzturvielu, tajā skaitā magnijs, dzelzs un kalcijs. 

Smiltsērkšķi uzturā
Lai vērtīgās vielas saglabātos pēc iespējas ilgāk un labāk, smiltsērkšķu ogas vislabāk sasaldēt un, kad nepieciešams, istabas temperatūrā atkausēt. Ogas var ēst gan svaigas, gan arī pievienot dažādiem ēdieniem. 

Vērtīgs mundruma un vitamīnu avots ir arī smiltsērkšķu sula. Jāņem vērā, ka dabīga smiltsērkšķu sula, glabājot noslāņojas. Augšējā slānī koncentrējas vērtīgajā eļļā izšķīdušie komponenti – karotīns, E un K vitamīni, taukskābes, holīns, sitosterīns, fosfolipīdi. Apakšējais slānis galvenokārt satur B un C grupas vitamīnus.  Iegādājoties sulu veikalā, uzmanību vajadzētu pievērst tās krāsai, smaržai un garšai. Svaiga un pareizi uzglabāta smiltsērkšķu sula ir košā krāsā, tās smarža ir svaiga, nevis ierūgusi. 

Smiltsērkšķu ogas var arī izžāvēt un sajaukt ar medu. Var arī saberzt pulverī un pievienot ēdieniem, kokteiļiem u.c. 

Smiltsērkšķi skaistumkopšanā
Smiltsērkšķu vērtīgās īpašības labvēlīgi ietekmē arī matu, nagu un ādas stāvokli. Visbiežāk kosmētiskos nolūkos tiek izmantota smiltsērkšķu eļļa. Tā veicina šūnu dalīšanos, turklāt eļļas sastāvs pilda arī aizsargājošas funkcijas, pasargājot ādu no brīvo radikāļu ietekmes. Šim vērtīgajam augam raksturīga arī mitrinoša un mīkstinoša iedarbība, kas palīdz lokālu kairinājumu mazināšanā, kā arī rētu dziedēšanā. 

AmberFarm smiltsērkšķi – dabīgs ieguldījums skaistumā un veselībā
Ja vēlaties izbaudīt visus tos ieguvumus, ko sniedz šī zelta superoga, ieskatieties SIA "Gravi" piedāvājumā! Uzņēmums savu produkciju izplata, izmantojot tirdzniecības zīmolu AmberFarm. Produktu klāstā ietilpst smiltsērkšķi, to sula, kā arī cita smiltsērkšķu produkcija (konfektes, vīns, saldējums u.c.). Visa produkcija ir 100% dabīga. 

Uzņēmums smiltsērkšķus audzē, ievērojot integrētās audzēšanas vadlīnijās noteiktos principus. Tas nozīmē, ka katrs audzēšanas posms tiek rūpīgi uzraudzīts, lai galarezultāts sniegtu gandarījumu gan pašiem, gan arī, protams, pircējiem. 

Smiltsērkšķi, smiltsērkšķu sula un cita šī vērtīgā auga produkcija ir dabīgs veids, kā parūpēties par sevi un sev mīļajiem. Uzdāvini skaistumu un veselību – meklē AmberFarm produktus  tirdzniecības vietās vai ieskaties Amberfarm.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)