Banner 980x90

Spēļu komplekss "Escape Room One" atklāj jaunu slēgto istabu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Spēļu komplekss "Escape Room One" izveidots 2016.gada janvārī un pusgada laikā vien jau atklājis Rīgā trīs tematiskos kvestus, bet 2017.gadā plāno atklāt vēl piecus. Kompleksa kopējā platība ir 350 kvadrātmetri, tajā ietilps trīs unikālas spēles, kā arī plašas telpas privāto un kooperatīvo pasākumu norisei.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja spēļu kompleksa pārstāvji, katra "Escape Room One" slēgtā istaba atšķiras viena no otras ar unikālu scenāriju, asprātīgu mīklu un atjautības uzdevumu izlasi. Nokļūstot istabā, ikviens spēlētājs kļūst par aizraujoša piedzīvojuma dalībnieku. Kvestu tēmas ir izstrādātas pēc populāru filmu – "Grāfs Drakula", "Karību jūras pirāti" un leģendārā "Zāģa" – motīviem. Katrs kvests ir veidots kā telpa, kas sastāv no vairākām istabām: spēles laikā spēlētāji veic uzdevumus un atver jaunas telpas.

Jūlijā "Escape Room One" atklāja jaunu slēgto istabu, kas veidota pēc filmas "Zāģis" motīviem. Tā ir Rīgā vienīgā kvestu istaba, kur līdzās tradicionālo uzdevumu veikšanai jāglābj arī citi spēles dalībnieki. "Mūsu jaunās spēles unikalitāte slēpjas tajā, ka tas ir komandas kvests, kur katram dalībniekam ir sava loma, - stāsta spēļu kompleksa līdzīpašnieks Arturs Zolotovskis. - Katra loma ietver uzdevuma izpildi noteiktā laika intervālā, lai izglābtu savus draugus un virzītos tālāk, un rezultātā visiem kopīgi jāizkļūst istabas "dzīviem". Spēle ir gana emocionāla un piesātināta ar šausmu filmu elementiem, tāpēc tā iekļauta kategorijā 18+."

Autentisko atmosfēru un scenāriju spēles veidotāji realizējuši ar specefektu, reālistisku dekorāciju, gaismas un skaņas palīdzību. "Escape Room One" komanda patstāvīgi izstrādā visus scenārijus un mīklas, bet iekārtot telpu uzaicina profesionālus dizainerus. Interjera risinājumus slēgtajai istabai izstrādājusi Maritas Laiviņas studija. Iekārtojumā un atribūtu izvēlē izmantoti antikvāri priekšmeti, kā arī restaurēti autentiski priekšmeti no 19. gadsimta sākuma. "Visus mūsu kvestus raksturo autentiskums un kvalitāte: mehānismi, slēdzenes un atslēgas "atdzīvina" istabu un liek pārvietoties mēbelēm un priekšmetiem, radot pārsteiguma efektu un ļaujot izdzīvot tiešām spilgtus iespaidus. Mūsu slēgtajās istabas pabijuši jau vairāki simti spēlētāju – emocijas situšas augstu vilni," stāsta Arturs Zolotovskis. "Escape Room One" scenāriji veiksmīgi realizēti arī citās Latvijas un Eiropas pilsētās – ir iespējams iegādāties franšīzi vai pasūtīt oriģinālu, īpaši klientam izstrādātu spēli.

Kvesti kā izklaides industrijas daļa tiek izmantoti team building: lai izkļūtu no istabām 60 minūšu laikā, komandas nokļūst nestandarta situācijās, kas sniedz iespēju praktizēt un analizēt kolektīva komunikācijas un organizēšanās spējas, kritisko domāšanu un loģiku. Escape room jeb slēgtās istabas ir lieliska platforma līderu izraudzīšanai un kolektīva saliedēšanai.

Pēc telpu iziešanas ir iespēja rīkot afterparty, kur apspriest un analizēt piedzīvoto. Tāpat "Escape Room One" vienīgie no Rīgas slēgtajām istabām piedāvā korporatīvos pasākumus un bērnu ballītes ar nodrošinātu ēdināšanu.

Kvestu istabas jeb tā sauktās escape room (escape – izkļūt, room – istaba) gūst popularitāti visā pasaulē. Tas ir tematisks brīvā laika pavadīšanas veids, ko var dēvēt arī par sava veida intelektuālu spēli, tās dalībniekiem ierobežotā laikā nepieciešams izkļūt no slēgtas telpas gan ar kvestā izmantoto priekšmetu palīdzību, gan atjautības uzdevumu palīdzību. Par popularitāti slēgtajām istabām jāpateicas datorkvestiem, kas popularitātes virsotnē atradās 2000.gados. Lai veiktu uzdevumu un "izkļūtu no slēgtas telpas", spēlētājam tika piedāvāti vairāki varianti. Dažus gadus vēlāk šiem kvestiem radās atvasinājums – spēles, kur "jāizkļūst no reālas telpas". Pirmā šāda tipa spēle bija 2006.gada Original Piece, kas tika radīta Silīcija ielejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)