Banner 980x90

Straujuma aicina ASV uzņēmējus palielināt investīcijas Latvijā

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Tiekoties ar Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā pārstāvjiem, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicinājusi uzņēmējus palielināt investīcijas Latvijā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Straujuma sarunā ar uzņēmējiem uzsvērusi, ka ekonomiskā sadarbība starp Latviju un ASV pēdējos gados ir nozīmīgi palielinājusies - kopējais tirdzniecības preču apgrozījums pagājušajā gadā ir bijis gandrīz 200 miljoni eiro.

Pieminot ASV un Eiropas stratēģisko partnerību, premjerministre akcentējusi, ka ASV ir Eiropas Savienības lielākais ekonomiskais partneris, tāpēc jāturpina darbs pie Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līguma, kas stimulēs arī Latvijas ekonomikas attīstību un palielinās nodarbinātību. Tāpat svarīga esot ASV ciešāka iesaistīšanās energoapgādes drošības stiprināšanā gan Eiropā, gan arī Latvijā.

ASV uzņēmēju pārstāvji informēti arī par valdības prioritātēm nākamajā gadā - valdības vadītāja pastāstījusi, ka ir plānots palielināt Latvijas ekonomikas konkurētspēju, īstenot izglītības, veselības aprūpes, tieslietu nozaru un valsts sektora reformas, kā arī stiprināt Latvijas iekšējo un ārējo drošību. Kā prioritātes minētas arī cīņa ar korupciju, ēnu ekonomiku un ekonomiskajiem noziegumiem, pārskatot esošo instrumentu efektivitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)