Banner 980x90

Uzņēmējdarbības atbalstam reģionos plāno atvērt LIAA filiāles

Foto: Gatis Dieziņš/ LETA
Foto: Gatis Dieziņš/ LETA

Uzņēmējdarbības atbalstam reģionos plānots atvērt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) filiāles, aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Reizniece-Ozola pauda sašutumu par Latvijas Televīzijas pirmā kanāla raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" atklātajiem birokrātiskajiem šķēršļiem operācijas "Bistro "Frics" laikā. "Neesmu tik daudz šokā par regulējumu, kā cilvēku attieksmi," pauda ministre.

Lai mazinātu birokrātiju uzņēmējiem un vairāk tiem palīdzētu, ekonomikas ministre norāda uz vairākām problēmām, kuru risināšanā lielā mērā būtu jāiesaistās arī pašvaldībām.

"Redzu, ka pietrūkst vienas pieturas aģentūras, kurā uzņēmējs var uzzināt par to, kādas saistības viņam jāuzņemas, kādas atļaujas ir nepieciešamas utt. Uzņēmumu ir viegli reģistrēt, bet spert nākamos soļus ir grūti, ja iepriekš neesi nodarbojies ar uzņēmējdarbību. Tāpat ir grūti uzminēt, pie kurām institūcijām jāvēršas. Patlaban nav labu materiālu, kas atbildētu uz šādiem jautājumiem," norādīja Reizniece-Ozola.

Pēc ministres teiktā, patlaban labākais materiāls ir LIAA izstrādātā rokasgrāmata uzņēmējdarbības uzsākšanai, bet arī tajā nav sniegtas konkrētas atbildes uz atsevišķām nozarēm interesējošiem jautājumiem. "Bija plānots tādu izveidot portālā "latvija.lv", taču šis portāls cīnās ar tehniskām ķibelēm. Turklāt šajā portālā nav iespējams reģistrēt uzņēmumu elektroniski, lai gan šo problēmu plānots novērst līdz gada beigām," atzina Reizniece-Ozola.

Ministre informēja, ka reģionālā līmenī kā uzņēmējdarbības atbalsta punkti varētu kalpot biznesa inkubatori. "Patlaban arī LIAA veic biznesa atbalsta pasākumus, taču aģentūra atrodas Rīgā. Tāpēc plānojam izveidot LIAA reģionālās filiāles, kur jaunie uzņēmēji varēs gūt atbalstu un padomu. Patlaban strādājam pie nākamās biznesa inkubatoru programmas noteikumiem, kuros būs noteikts, ka reģionālie biznesa inkubatori būs kā LIAA filiāles," informēja Reizniece-Ozola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)