Banner 980x90

Vai vērts pirkt video reģistratoru?

Video reģistratori mūsdienās nav retums. Tos izmanto arvien vairāk autovadītāju, kuriem rūp sava un pasažieru drošība, kā arī tiek novērtētas priekšrocības, kuras sniedz šīs ierīces lietošana. 

Ja dažos modernāko automašīnu modeļos videoreģistrators jau ir iebūvēts, tad vairumā gadījumu to nepieciešams iegādāties atsevišķi. Lai arī kopumā šīs ierīces nemaksā dārgi, piemēram, interneta veikalā 220.lv to cena svārstās no 12 līdz 170 eiro, daudzi auto īpašnieki joprojām šaubās par to, vai vērts pirkt video reģistratoru un kam jāpievērš uzmanība, to iegādājoties.

Kas raksturo labu video reģistratoru?
• Augsta izšķirtspēja, vēlams 1920 x 1080 jeb 1080p.
• Automātiskā ieraksta sākšana, kad mašīna tiek iedarbināta vai sākt braukt.
• Automātiskā ieraksta sākšana, kad mašīna ar novietota stāvvietā un tiek konstatēta kustība.
• Plašs skata leņķis, vēlams, 150–170 grādi, lai uztvertu vairāk detaļu.
• Automātiska ierakstu saglabāšana microSD kartē vai atmiņā ar loop funkciju, kas nodrošina automātisku veco ierakstu pārrakstīšanu, kas atmiņa ir pilna.
• Nakts redzamības lēcas, kas ļauj piefiksēt notiekošo diennakts tumšajā laikā.
• Plašs dinamiskais diapazons (WDR), kas nodrošina augstāku video kvalitāti, tie nebūs pārāk tumši vai izgaismoti.
• Fotografēšanas režīms, kas ļauj atlasīt no video atsevišķus attēlus.

Kāds ir video reģistratora izmantošanas mērķis un nozīme?
Viens no galvenajiem videoreģistratora lietošanas nolūkiem ir tiešā veidā saistīts ar drošību un auto īpašnieka aizsardzību dažādos veidos:
• ieraksts var kalpot kā pierādījums, ka Tu nebiji vainīgs ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā;
• arī apdrošinātāji mēdz ņemt vērā reģistratoru video, izvērtējot dažādus atlīdzību izmaksu gadījumus, kad nepieciešami pierādījumi par to, kā radušies bojājumi vai notikusi zādzība utt.;
• video var tikt reģistrēta neatbilstoša rīcība no citu satiksmes dalībnieku vai pat tiesībsargājošo iestāžu puses;
• ar video reģistratora palīdzību iespējams fiksēt zādzības un citus likumpārkāpumus, kas norisinājusies transportlīdzekļa tuvumā;
• pateicoties kustības sensoriem, reģistrators var ierakstīt, kas veicis ielaušanos automašīnā, kas vēlāk var lieti noderēt, identificējot zagļus. 

Kā darbojas video reģistrators?
Kad šīs ierīces uzstāda pirmo reizi, tās pievieno tieši transportlīdzekļa 12V piepīpētāja ligzdas, lai nodrošinātu enerģiju tās darbināšanai. Ja nolūks ir veikt ierakstus tikai tad, kad mašīna darbojas, enerģija tiks izmantota tikai tajā brīdī, kad dzinējs ir ieslēgts, taču ne tad, kad mašīna atrodas, piemēram, stāvvietā nakts laikā. Ir pieejami arī modeļi ar lādējamiem akumulatoriem.

Vai vērts pirkt šādu ierīci?
Tāpat kā jebkura cita drošības sistēma Tavā mājoklī, arī video reģistrators Tavā automašīnā var kalpot kā papildu garants īpašuma aizsardzībai. Lai arī šī ierīce, visticamāk, nepasargās Tavu transportlīdzekli no trešo pušu ļaunprātīgas rīcības, ja, piemēram, zaglis ieraudzīs, ka mašīnas salonā ir reģistrators, kas darbojas uz kustību, tas noteikti liks viņam padomāt, pirms īstenot savu nodomu. 
Tāpat, esot uz ceļa, reģistrators palīdzēs piefiksēt arī citus autovadītājus, kas neievēro noteikumus vai arī tīšām rada citiem satiksmes dalībniekiem apgrūtinošus un pat bīstamus braukšanas apstākļus. Tāpat video ierakstus varēsi izmantot kā pierādījumu, ja tas būs nepieciešams, taču tas, vai tiesa/apdrošinātājs un citi šos materiālus pieņems kā pierādījumu, atkarīgs no situācijas. 

Kur iegādāties video reģistratoru?
Lai vienkāršāk izvēlētos tieši tādu reģistratora modeli, kāds Tev nepieciešams, iesakām ienākt interneta veikalā 220.lv un nesteidzīgi apskatīt piedāvājumu, salīdzināt preces, to cenas un parametrus. Šeit atradīsi dažādu ražotāju video reģistratorus ikvienai gaumei un finansiālajām iespējām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)