Banner 980x90

Valdības koalīcijas partijas apstiprina, ka Rīgas domē nesadarbosies ar "Saskaņu" un GKR

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Partija "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien parakstīja sadarbības memorandu, paredz saskaņot un koordinēt partiju aktivitātes priekšvēlēšanu posmā, kā arī pēc vēlēšanām neveidot koalīciju ar partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR).

Memorandu parakstīja VL-TB/LNNK valdes priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs, ZZS valdes priekšsēdētājs un Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze, VL-TB/LNNK mēres amata kandidāte Baiba Broka un "Vienotība" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis.

Memorands paredz, ka partijas vienojas par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās 2017.gadā un jaunievēlētajā Rīgas domē. Tajā noteiktie sadarbības principi paredz ievērot savstarpēju cieņu, uzticību, koleģialitāti un godprātību. Memorandā noteikts, ka partneri regulāri konsultēsies, lai nodrošinātu sadarbību un saskaņotu rīcību kopīgu mērķu sasniegšanai.

Memorands paredz, ka partneri apņemas saglabāt visa veida sociālo atbalstu dažādām Rīgas iedzīvotāju grupām, konsultējoties ar iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām un speciālistiem, kā arī izvērtēt iespējas šo atbalstu paplašinās un pilnveidot.

Trīs partiju kopējās prioritātes esot stabila, ilgtspējīga un starptautiski konkurētspējīga Latvijas galvaspilsētas attīstība, nodrošinot ekonomisko aktivitāti, veicinot nodarbinātību un straujāku produktivitātes izaugsmi, lai atgūtu vadošās pozīcijas Baltijas galvaspilsētu vidē. Tāpat partijas plāno samazināt rīdzinieku sociālo nevienlīdzību, veidojot augstāku vides un dzīves kvalitāti un labklājību Rīgā.

Memorandā izvirzītas arī tādas prioritātes kā tiesiskums un laba pārvaldība, birokrātijas uzņēmējiem un iedzīvotājiem samazināšana, kā arī korupcijas apkarošana. Turklāt ZZS, "Vienotība" un VL-TB/LNNK vēlas panākt saliedētu un patriotisku sabiedrību ar spēcīgu laikmetīgu nacionālo identitāti un kopīgām nacionālām vērtībām, sagaidot Latvijas simtgadi, latvisku izglītību un kultūrvidi, kā arī izglītības kvalitātes stiprināšanu. Tāpat partijas vēlas veicināt sabiedrības līdzdalību un iniciatīvu kvalitatīva dialoga veidošanai ar sabiedrību.

Trīs partiju kopīgie mērķi Rīgas pašvaldības vēlēšanās ir panākt visu rīdzinieku, kas vēlas pozitīvas pārmaiņas, piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, un nodrošināt pēc iespējas lielāku partneru skaita pārstāvniecību Rīgas domē, kā arī kopā saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu un izveidot jaunu profesionālu pārvaldību Rīgā.

Tāpat memorandā noteikts, ka kopējie partiju mērķi ir izveidot koalīciju un uzņemties atbildību par pārvaldību solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, bet par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienoties pēc vienprātības principa. Turklāt plānots novērst tādu partiju uzvaru, kas veicina sabiedrības sašķeltību un uz iedzīvotāju rēķina no pašvaldības budžeta finansē organizācijas, kas iesaistās partiju slēptā vai atklātā reklamēšanā.

Kā pēdējais punkts kopīgo mērķu sarakstā minēts koalīcijas neveidošana ar partijām "Saskaņa" un GKR.

Memorandā norādīts, ka partneri īstenos politiku, kas balstīta uz ekonomiskās izaugsmes, stingras atklātas fiskālās atbildības, ilgtspējas un sociālās solidaritātes principiem. Partneri iesaistīt sadarbībā citus valstiski atbildīgu partiju pārstāvjus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)