Banner 980x90

Vasaras sporta preces - skrituļslidas, rollerblade. Ski-Box.lv

Skrituļslidas tika radītas Amerikas Savienotajās Valstīs pirms aptuveni simtpiecdesmit gadiem. Sākotnēji skrituļslidas līdzinājās slidām ar ritentiņiem – pie zābakiem stiprināja klāt ritentiņus. Skrituļslidas plašāku popularitāti ieguva 20. gadsimta 80. gados, kad tās tika pilnveidotas, iebūvējot četrus ritentiņus vienā līnijā.

Skrituļslidas

Skrituļslidas tika radītas Amerikas Savienotajās Valstīs pirms aptuveni simtpiecdesmit gadiem. Sākotnēji skrituļslidas līdzinājās slidām ar ritentiņiem – pie zābakiem stiprināja klāt ritentiņus. Skrituļslidas plašāku popularitāti ieguva 20. gadsimta 80. gados, kad tās tika pilnveidotas, iebūvējot četrus ritentiņus vienā līnijā. Tad skrituļslidas arī ieguva bremzes.

Skrituļslidošana ir lielisks veids, kā vienlaikus gan atpūsties, gan sportot. Braukšana ar skrituļslidām dedzina kalorijas, uzlabo koordināciju, līdzsvara izjūtu, sirdsdarbību, kustību plastiskumu, stāju un gaitu. Turklāt tā ir arī ļoti jautra nodarbe, it īpaši, ja ar to nodarbojas kopā ģimenes vai draugu lokā.

Skrituļslidas izvēlēties nepieciešams atbildīgi, it īpaši, ja tās ir skrituļslidas bērniem. Pirms skrituļslidu iegādes ir jānovērtē to ritenīšus, izmēru, stulmus, stiprinājumus, iekšpusi un ražotāju. Ritenīšus novērtē pēc to materiāla un izturības. Skrituļslidas bērniem varētu būt ar lielākiem ritenīšiem. Tiem jābūt mīkstiem un elastīgiem, lai nodrošinātu labāku saķeri ar ceļu. Ja bērns ir vecāks un viņam ir labas iemaņas skrituļslidošanā, var iegādāties skrituļslidas ar cietākiem vidēja izmēra ritenīšiem. Vislabākais variants ir regulējamās skrituļslidas – tad atkritīs jautājums par izmēra izvēli.

Skrituļslidas nedrīkst būt smagas. Ļoti svarīga ir mobilitāte un liekie 200 grami traucēs un liks nogurt ātrāk. Vislabākās ir skrituļslidas ar visiem trim stiprinājumu veidiem – šņores, lipeklīši un fiksatori.
Skrituļslidas nozīmē arī krišanu, tādēļ tās vienas nekad nebūs labs pirkums – lai izvairītos no traumām, jāizvēlas skrituļslidu komplekti ar ceļu un elkoņu sargiem. Pasargāti elkoņi un ceļgali nodrošinās komfortablu un drošu laika pavadīšanu.

Ātrumskrituļslidošana

Ātrumskrituļslidošana ir viens no ātrākajiem, aizraujošākajiem un dinamiskākajiem skrituļslidošanas veidiem. Ātrumskrituļslidošana ir cīņa par sekundēm un metriem.

Šim skrituļslidošanas veidam ir vairākas disciplīnas, no kurām Latvijā vispopulārākās ir garo distanču sacensības. Tās ir 5, 21 (pusmaratons) vai 42 (maratons) kilometru garas distances. Ātrumskrituļslidošanas sacensības norisinās uz ceļa vai trasēs. Sacensības un treniņi var notikt arī trekos – slēgtos apļos.

Ātrumskrituļslidošana pieprasa īpašu skrituļslidu izmantošanu. Tām ir viegls, maksimāli zems zābaks, kas neierobežo potītes kustības, ļoti lieli ritentiņi – visbiežāk 100 – 110 mm ritentiņi pieaugušajiem un 80 – 100 mm bērniem. Šādas skrituļslidas sniedz maksimālu kontroli un ātrumu. Nepieciešams arī pieguļošs sporta tērps, lai braucēju nekavētu vēja plūsma.

Ātrumskrituļslidošanai lieliski piemērota ir, piemēram, Endurance skrituļslidu kolekcija. Tā ieved ātrumskrituļslidošanu jaunā līmenī. Revolucionārā RCS tehnoloģija sniedz iespēju iespēja lietot slidu gan ar paaugstinātu "stulmu", lai nodrošinātu lielāku stabilitāti, gan ar zemo zābaku. Slidojot zemā slidzābaka versijā - salīdzinot ar citiem zemajiem slidzābakiem , augstāks karbona rāmis dos papildus kontroli un efektīvāku spēka nodošanu uz slidu. Jaunais DAS gaisa uztveršanas spoilers nodrošinās labāku pēdas ventilāciju. Alumīnija sliede ar 125mm ritentiņiem un Twincam ILQ9 gultņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)