Banner 980x90

Vēlies pārdot savu māju? Lūk, 7 padomi, kā paaugstināt tās vērtību!

Ja tuvākajā laikā plāno pārdot savu māju, būtu prātīgi jau laicīgi tam sākt gatavoties. Šis process ietver ne tikai remonta veikšanu, bet arī tehnikas, mēbeļu un citu interjera elementu nomaiņu gadījumos, kad tas ir nepieciešams. Ielūkojies septiņos svarīgākajos ieteikumos, kas palīdzēs gudrā veidā paaugstināt mājas vērtību pirms tās pārdošanas. 

Veic mājas ārējo sienu remontu un krāsošanu
Pirmais, ko pircēji ievēros, būs Tavas mājas ārpuse, tādēļ ļoti svarīgi pievērst uzmanību gan ēkas iekšienei, gan ārienei. Ja īpašums izskatīsies nepievilcīgs, nolietots, nekopts vai vecs, to būs ļoti grūti pārdot par labu cenu. Dažkārt pilnībā pietiek ar augstspiediena tīrīšanu un svaigas krāsas kārtu, lai māja izskatītos jaunāka un svaigāka. 

Eksperti iesaka izvēlēties neuzkrītošus, taču svaigus toņus, lai uzlabotu ēkas izskatu un paaugstinātu tās kopējo vērtību. Izvairies no uzkrītošām krāsām, kas nesaskan ar apkārtni un mājas kopējo izskatu. 

Nokrāso iekštelpu sienas
Līdzīgi kā citās jomās, arī jaunākās tendences interjera dizainā ar laiku mēdz mainīties. Kas ir aktuāls vienā sezonā, citā tāds var vairs nebūt. Domājot par iekštelpu sienu krāsošanu, izvēles iespēju ir daudz. 

Atkarībā no gaumes un iespējām, vari palikt pie vienkrāsaina dizaina, taču, ja ir interese atsvaidzināt interjeru, vari ieviest tajā ne tikai jaunas krāsas, bet arī tekstūras sienu. Atceries, ka tas, kas Tev šķiet pievilcīgs, tāds var nebūt citiem, jo gaumes un vēlmes ir atšķirīgas. 

Nomaini logus un durvis
Jaunas durvis un logi ne tikai padarīs mājas izskatu elegantāku un svaigāku, bet arī uzlabos ēkas kopējo energoefektivitāti. Tā rezultātā iemītniekiem būs jāmaksā mazāk par apkuri un elektrību, kā arī īpašums kopumā būs videi draudzīgāks, kas ir ļoti vērtīga īpašība, kurai mūsdienās daudzi pircēji pievērš īpašu uzmanību. 

Uzlabo mājas apkārtni – ainavu un apgaismojumu
Pērkot māju, daudziem cilvēkiem īpaši svarīga ir ne tikai pati ēka, bet arī tās apkārtne. Ja vēlies paaugstināt īpašuma pārdošanas vērtību, noteikti pievērs uzmanību tam, kā izskatās zona ap ēku – vai tā ir pievilcīga, droša un sakopta. Ir svarīgi, lai pircējs redzētu, ka īpašnieks ieguldījis pūles tās sakopšanā. Atceries par skaistām puķudobēm, dārzu, krūmiem, ogulājiem, augļu kokiem, celiņiem, nopļautu zāli, savāktām lapām, kvalitatīvu apgaismojumu un citiem aspektiem, kas attiecas uz Tava īpašuma apkārtnes labiekārtošanu.

Parūpējies par grīdu 
Vairums pircēju rūpīgi pārbauda to, kādā stāvoklī ir mājas grīda. Viņi vēlas, lai tā būtu ne tikai moderna, bet arī kvalitatīva un nenolietota. Pievērs uzmanību ne tikai pašam grīdas segumam, bet arī paklājiem, jo tie spēj ievērojami ietekmēt interjera pievilcību. Ir svarīgi savlaicīgi novērst dažādus bojājumus grīdā, kā arī vajadzības gadījumā nomainīt paklājus, kas ir veci un vairs nespēj pildīt savu funkciju. 

Veic virtuves remontu vai nomaini atsevišķus elementus 
Virtuve ir viena no dzīvīgākajām telpām mājoklī. Potenciālie pircēji noteikti lūkosies pēc funkcionālas darba virsmas, kas ietver kvalitatīvu virtuves leti un sienu segumu, strādājošu ūdens krānu, labu izlietni, kā arī citas sastāvdaļas. Pievērs uzmanību tam, kuri no virtuves elementiem ir visvairāk nolietoti, un vajadzības gadījumā tos nomaini. Ja virtuves skapīši izskatās veci, iespējams, tos vajadzētu atsvaidzināt ar jaunu krāsas kārtu.

Atjauno vannasistabu
Virtuve nav vienīgā telpa, kurā mājas iemītnieki mēdz bieži uzturēties. Ne mazāk svarīga ir arī vannasistaba. Šeit jāpārbauda grīdas klājuma, flīžu, vannas vai dušas, izlietnes, kā arī tualetes poda kvalitāte un kanalizācijas sistēmas atbilstība. Vēl viens nozīmīgs aspekts ir vannasistabas apgaismojums, kas nereti tiek atstāts novārtā, taču patiesībā spēj ievērojami izmainīt telpas izskatu. 

Šie ir svarīgākie uzlabojumi, kādus vari veikt savā mājā, lai paaugstinātu tās vērtību pirms pārdošanas. Protams, šajā gadījumā jārēķinās arī ar izdevumiem, tādēļ pirms tam noteikti vajadzētu pārdomāt, kādas ir Tavas finansiālās iespējas. Ja finanšu līdzekļi kādam steidzamākam uzdevumam nepieciešami uzreiz, taču līdz algai vēl jāgaida, noderīga alternatīva būs ātrais kredīts. Vienmēr izvērtē savas iespējas atmaksāt un izturies pret finansiālajām saistībām atbildīgi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)