Banner 980x90

Viesistabas iekārtošana – kā apvienot dizainu ar funkcionalitāti?

Būsim atklāti – mēbeļu izvēle jebkurai telpai ir visai sarežģīts uzdevums, taču tajā pašā laikā šis process arī ir aizraujošs. Atceroties, ka mūsu mājoklis ir miera osta – vieta, kur patveramies no ārpasaules stresa un burzmas –, jāsaprot, kā veidot tās iekārtojumu, lai omulīgi justos ne tikai mēs paši, bet arī viesi, kas atnāk ciemos. 

Mūsdienās noteikti nav iemesla sūdzēties par iedvesmas avotu trūkumu, jo jebkurā laikā varam piekļūt dažādām interneta vietnēm un aplikācijām, kas īpaši veltītas šim mērķim – apkopot dažāda stila un dizaina interjerus, no kuriem cilvēki varētu aizgūt idejas savam mājoklim. 

Par spīti informācijas pieejamībai, daudzi no mums joprojām saskaras ar dažādiem sarežģījumiem, cenšoties izlemt, kā iekārtot dažādas telpas mājoklī. Šajā rakstā mazliet tuvāk aplūkosim viesistabas iekārtošanu un sniegsim dažādus padomus, kas palīdzēs sasniegt tieši tādu rezultātu, kādu vēlies. 

Sāc ar atmosfēras radīšanu
Pirms ķeries pie mēbeļu izvēles, pavaicā sev – kādu sajūtu Tu vēlies radīs šajā telpā. Lai tā būtu omulīga, relaksējoša vai tieši pretēji – uzmundrinoša, pozitīvi uzlādējoša? Ikvienu sajūtu var palīdzēt radīt dažādas sastāvdaļas, arī mēbeles, krāsas un tekstūras. Nosakot, ko Tu vēlies panākt, būs daudz vienkāršāk sašaurināt savus meklējumus.

Nākamais solis ir – izvēlēties tās lietas, kas Tev palīdzēs radīt vēlamo sajūtu. Piemēram, ja Tavs mērķis ir iekārtot viesistabu tā, lai ikviens tajā justos omulīgi, silti un patīkami, dod priekšroku maigiem audumiem, siltām krāsām un lampām, kas rada pieklusinātu apgaismojumu. 

Savukārt, ja vēlies, lai istaba tiktu iekārtota minimālisma stilā, izvairoties no liekām sastāvdaļām, vari dot priekšroku kādai no interneta veikalā 220.lv esošajām minimālisma stila sekcijām. Lai arī var šķist, ka sekcijas viesistabai piešķir tikai pieblīvētības sajūtu, tā patiesībā nav, jo viss ir atkarīgs no izvēlētā dizaina. Pareizi piemeklēta sekcija var kalpot kā ne tikai skaists dekors, bet arī kā funkcionāla mēbele, kurā uzglabāt dažādas lietas. 

Iekārto telpu, sākot no tās centrālā objekta
Neuztraucies par to, ja kaut kas neizdodas perfekti. Tā vietā koncentrējies uz tādu telpas dekoru un mēbeļu atrašanu, kas Tev patiešām patīk. Piemēram, vari iegādāties mākslīgās kažokādas paklāju interesantā tonī vai arī košu dīvānu, un ap šo objektu tālāk plānot pārējās telpas iekārtojumu. Ikvienā istabā ir jābūt centrālajam objektam, un Tev ir jāpārdomā, kurš tas būs Tavā viesistabā. Pēc tam tikai atliek pieskaņot pārējo mēbeļu un aksesuāru krāsu un dizainu centrālajam objektam. 

Spēlējies ar krāsām
Krāsas nekad nevajadzētu novērtēt par zemu, jo tās spēj ievērojami ietekmēt ne tikai telpas izskatu, bet arī mūsu noskaņojumu. Tieši tāpēc, izvēloties mēbeles un dekorus viesistabai vai kādai citai telpai, vispirms pārdomā, kādas krāsas tajā dominēs. Tās arī noteiks, kādu garastāvokli cilvēkiem radīs atrašanās šajā telpā. Piemēram, siltās krāsas – dzeltenā un oranžā – radīs siltu, omulīgu un personīgu atmosfēru savukārt vēsās krāsas, piemēram, zaļa un zila – saistīsies ar mieru un nosvērtību.

Prātīga krāsu izvēle ir ļoti svarīga jebkuras telpas iekārtošanā, jo tādā veidā iespējams izvairīties no dažādām kļūdām. Piemēram, pat tad, ja Tev patīk rozā krēsls, nevajadzētu tādā pašā krāsā izvēlēties arī sienas, paklāju un citus dekorus. Tā vietā radi sabalansētu dizainu, miksējot rozā ar bēšu un baltu krāsu. 

Iekārtojot viesistabu, atceries vienu svarīgu mācību – centies apvienot dizainu ar funkcionalitāti. Piemēram, izvēloties kafijas galdiņu, pievērs uzmanību tam, lai mēbele būtu ne tikai stilīga, bet to arī varētu izmantot arī dažādu priekšmetu novietošanai. Vai arī izvēlies dīvānu, kuru nepieciešamības gadījumā var pārvērst par papildu guļvietu viesiem. Iedvesmojies un ienāc 220.lv, lai pārvērstu savas idejas realitātē!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)