Banner 980x90

Pārdaugavas izpilddirekcijai trūkst finansējuma pašvaldības teritorijas uzturēšanai

Rīga, 1.nov., LETA. Lai veiktu visus nepieciešamos sakopšanas darbus, tai skaitā arī nelikumīgi izveidotu izgāztuvju likvidēšanu, iedalītais finansējums pašvaldības teritoriju uzturēšanai ir nepietiekošs, aģentūrai LETA skaidroja Pārdaugavas izpilddirekcijas pārstāve Laura Apkalne.

Saistībā ar 21.oktobrī degušajiem atkritumiem Ziepniekkalnā, Mālu ielas teritorijā, Valsts vides dienests norādīja, ka atkritumi atrodas uz pašvaldībai piederošas zemes un pašvaldībai ir jāuzņemas rūpes par teritorijas apsaimniekošanu.

Minētā teritorija atrodas Pārdaugavas izpilddirekcijas pārziņā un tās pārstāve skaidro, ka institūcija ir veikusi un turpina veikt virkni pasākumu, lai novērstu ieilgušo situāciju ar pretlikumīgi izgāztiem sadzīves atkritumiem uz pašvaldībai piederošās zemes.

"Tomēr jāatzīst, ka negodprātīgu iedzīvotāju rīcības rezultātā Kazdangas, Mālu un Ozolciema ielu apkārtnē pēdējo gadu laikā dažādi lielgabarīta un sadzīves atkritumi ir tikuši izgāzti lielos daudzumos. Periodiski, iekļaujoties savos finanšu līdzekļos, Pārdaugavas izpilddirekcija, galvenokārt pavasara un vasaras sakopšanas darbu laikā, katru gadu ir organizējusi šo atkritumu savākšanu un izvešanu," skaidro Apkalne.

Lai nepieļautu atkārtotu piesārņošanu, izpilddirekcija piesaistījusi arī Pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes resursus, kuri Ozolciema, Kazdangas, Rītausmas ielu apkārtnēs veica regulāru patrulēšanu. Tāpat tikusi uzstādīta arī video novērošanas kamera Kazdangas ielā, taču neraugoties uz veiktajiem pasākumiem, dažādu atkritumu daudzumam minētajās teritorijās joprojām ir tendence pieaugt.

Pārstāve skaidro, ka piesārņojuma izvietojums ir izveidojies plašā teritorijā un tā izvešanai un pilnīgai teritorijas sakārtošanai ir nepieciešami ievērojami finanšu ieguldījumi. Izpilddirekcija domes iedalītos finanšu līdzekļus izmanto, lai periodiski organizētu sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu, taču, lai veiktu visus nepieciešamos sakopšanas darbus, tai skaitā arī nesankcionētu stihiski izveidotu izgāztuvju likvidēšanu - iedalītais finansējums pašvaldības teritoriju uzturēšanai ir nepietiekošs.

Lai turpinātu cīņu ar nelikumīgo atkritumu izmetējiem, šogad Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija Kazdangas, Ozolciema un Mālu ielu apkārtnē ir organizējusi atkritumu, kā arī neskaitāmu riepu savākšanu un izvešanu. "Pavasarī tika veikta minēto ielu ceļa malās esošo krūmu un kritušo koku izzāģēšana. Veicamo darbu plānā esam paredzējuši turpināt krūmu un dažādu sējeņu izzāģēšanu, kā arī uzsākt nelikumīgi ierīkoto, pamesto un pussagruvušo dārza būdiņu nojaukšanu Ozolciema un Kazdangas ielu apkārtnē," norāda Apkalne.

Kā ziņots, 21.oktobrī Ziepniekkalnā, Mālu ielā degušo atkritumu atrašanās vietu ved grantēts ceļš un tuvākajā apkārtnē atrodas vairāki mazdārziņi. Sakarā ar to, ka teritorija atrodas nomaļākā vietā un tai nav norobežojumu, iedzīvotāji to izmanto, lai pretlikumīgi atbrīvotos no dažādiem atkritumiem.

"Kurš šos atkritumus izmetis, mums nav informācija. Kāds šoreiz arī ļaunprātīgi tos aizdedzinājis," sacīja Valsts vides dienesta piesārņojuma kontroles daļas vadītāja vietnieks Jānis Lapsiņš, norādot, ka ugunsgrēkā 70 kvadrātmetru platībā deguši dažādi sadzīves atkritumi un būvgruži, tostarp arī riepas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)