Banner 980x90

Pieprasa Ķekavas domes priekšsēdētāja atlaišanu

Starp desmit Ķekavas novada domes deputātiem, kuri iniciējuši domes priekšsēdētāja Valta Varika (Vidzemes partija) atlaišanu, ir arī trīs deputāti, kuri 2013.gadā balsoja par viņa iecelšanu amatā. Ja Varikam amatu nāksies pamest, viņu, visticamāk, nomainīs kāds no labējo partiju pārstāvjiem, kuri iniciēja Varika atlaišanu.

Kā liecina Ķekavas novada domes 2013.gada 20.jūnija sēdes protokols, minētie trīs deputāti ir pašreizējais Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Juris Krūmiņš (RA), pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks saimnieciskajos jautājumos Andis Adats (LZP) un domes deputāts Arnolds Keisters (SC).

Iepriekšējais Ķekavas novada domes priekšsēdētājs un Varika atlaišanas iniciators Roberts Jurķis (V) aģentūrai LETA pastāstīja, ka Varika atlaišanu pieprasa desmit domes deputāti no "Vienotības" (V), "Saskaņas centra" (SC), "Zaļo un zemnieku savienības", Latvijas Reģionu apvienības un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Šos spēkus esošajā sasaukumā pārstāv pats Jurķis, Krūmiņš, Adats, Keisters, kā arī Andis Damlics (RA), Ieva Arnte (VL-TB/LNNK), Andris Ceļmalnieks (V), Juris Jerums (V), Ivans Pihtovs (SC) un Maksims Volkovičs (SC).

Kā aģentūrai LETA savu izvēli iestāties par Varika atlaišanu skaidroja Adats, Variks neesot attaisnojis 2013.gadā uz viņu liktās cerības. Pirms diviem gadiem Adats balsojis par Varika iecelšanu domes priekšsēdētāja amatā, jo viņš bijis Vidzemes partijas kandidāts, un šī partija pašvaldības vēlēšanās ieguvusi lielāko mandātu skaitu - četras vietas no 17. Toreiz deputāti esot vienojušies, ka jābalso par tautas visvairāk atbalstītās partijas kandidātu. "Deputāti pieņēma lēmumu cerībā, ka Varika vietnieki, kuri iepriekš bija priekšsēdētāji, varēs viņu apmācīt, taču viss nenotiek, kā gribētos, un priekšsēdētāja kandidatūra šodien vairs neapmierina," sacīja Adats.

Viņš skaidroja, ka Varika sasaukuma laikā veikti vairāki apšaubāmi saimnieciski darbi, kuros viņa vietnieki nav tikuši iesaistīti, taču negatīvā ēna krītot pār viņiem. "Valsts kontroles konstatētie pārkāpumi, juridiskie iepirkumi, darbības ar pietuvinātu personu iecelšanu labi atalgotos amatos," Varika aktivitātes minēja Adats, norādot, ka pašreiz sākti vairāki kriminālprocesi, par kuriem esot jāatbild arī priekšsēdētāja vietniekiem.

Runājot par nākamo domes priekšsēdētāju Varika atlaišanas gadījumā, Adats sacīja, ka deputātu starpā noris pārrunas, taču kandidatūras vēl neesot izvirzītas. Viņš nenoliedza, ka par nākamo domes vadītāju, visticamāk, kļūs kāds no desmit deputātiem, kas pieprasījuši Varika atlaišanu. Vienlaikus Adats norādīja, ka kandidāts tiks izvērtēts un izvēlēts ļoti rūpīgi, tādēļ turpmāk gaidāmas plašas konsultācijas, pirms iespējamais kandidāts kļūs zināms.

Pihtovs aģentūrai LETA apliecināja, ka pašreizējā priekšsēdētāja atlaišanas gadījumā nākamais vadītājs varētu būt starp desmit Varika atlaišanas prasītājiem. Viņš apgalvoja, ka SC savu kandidatūru priekšsēdētāja amatam nevirzīs.

Jau ziņots, ka Ķekavas novada domes labējo partiju pārstāvji kopā ar deputātiem no SC ir iniciējuši domes priekšsēdētāja Varika atlaišanu, un ceturtdien, 23.jūlijā, šis jautājums tiks skatīts domes sēdē, liecina sēdes dienaskārtība.

Variku vēlas nomainīt desmit Ķekavas novada domes deputāti, līdz ar to ceturtdien domes sēdē ar desmit balsu pārsvaru šis lēmums varētu tikt pieņemts. Ķekavas novada domē kopumā darbojas 17 deputāti, un lēmuma pieņemšanai nepieciešamas deviņas balsis.

Tikmēr pats Variks uzskata, ka galvenais iemesls opozīcijas deputātu vēlmei atbrīvot viņu no amata ir SIA "Baložu komunālā saimniecība" izsaimniekošanas atklāšana, vainīgo personu noskaidrošana un saukšana pie atbildības, kas esot radījusi neērtu situāciju opozīcijas deputātiem, aģentūru LETA informēja Ķekavas novada domes pārstāve Vineta Bērziņa. Variks arī paudis izbrīnu par nacionālās apvienības un SC deputātu, kuri pārstāv divu absolūti pretēju partiju programmu ideoloģijas, saliedēšanos šajā jautājumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)