Banner 980x90

Rīgas domes komiteja tomēr virza Krasnogolova kandidatūru Rīgas bāriņtiesas vadītāja amatam

Rīga, 6.nov., LETA. Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vairākums šorīt lēma Aivaru Krasnogolovu trešo reizi virzīt Rīgas bāriņtiesas vadītāja amatā.

Krasnogolova pārvēlēšana komitejā tika skatīta atkārtoti un deputāti turpināja ar debašu sadaļu. Visi klātesošie opozicionāri uzsvēra, ka amatpersonas pārvēlēšana ir notikusi ačgārni un neievērojot nepieciešamo procedūru.

Deputāte Marija Balcere (JKP) norādīja, ka "ir jocīgi šādā formātā izskatīt tik svarīgus jautājumus." Vienlaikus viņa vērsa uzmanību, ka Krasnogolova rīcība neatbilst laba vadītāja attieksmei. To viņa pamatoja ar Krasnogolova attieksmi pēdējā domes sēdē, kurā viņš paziņojis, ka nezina kāpēc no darba aiziet divi bāriņtiesas locekļi, jo nevēlējies viņus traucēt atvaļinājuma un darba nespējas prombūtnē.

Deputāts Ojārs Judrups (LA) pauda, ka pret pašu priekšsēdētāju viņam pretenziju neesot, taču neapmierina jautājuma skatīšanas procedūra. Viņš pauda viedokli, ka arī amata konkursa izsludināšanas gadījumā Krasnogolovs varētu tikt pārvēlēts. "Turklāt ziņu par sēdes turpinājumu saņēmu vakar vēlu pēcpusdienā. Tas liecina par nenopietnu attieksmi," sacīja deputāts.

Arī partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti vērsa uzmanību uz procedūras neievērošanu. Deputāte Ieva Holma piekrita, ka ja tiktu izsludināts amata konkurss, tas nebūt nenozīmējot, ka Krasnogolovs netiktu pārvēlēts. Savukārt deputāts Jurģis Klotiņš norādīja, ka ir nepieņemami tik svarīgus jautājumus tik ilgi novilcināt.

Krasnogolova kandidatūrai atbalstu pauda valdošās koalīcijas pārstāvji. Deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S) norādīja, ka pazīst Krasnogolovu kā augstas klases profesionāli un goda vīru, kurš palīdzējis ļoti daudzām ģimenēm. "Ja pret arguments viņa kandidatūrai ir Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas atzinums par bāriņtiesas darbu, tad varbūt vajag pievērst uzmanību tam, cik bieža šajā inspekcijā ir kadru mainība, vai tiešām viņu darbs ir efektīvs un vai tiešām tas ir adekvāts summām, kuras valsts piešķir šīs iestādes uzturēšanai," sacīja deputāte.

Savukārt deputāte Irina Vinnika (GKR) pastāstīja, ka brīdī, kad kļuvusi par deputāti, viens no pirmajiem darbiem esot bijis audžuģimeņu atbalsta programmas izstrāde, kas paveikta kopā ar bāriņtiesas darbiniekiem. "Toreiz es sapratu, cik šis darbs ir grūts un cik smagi šie cilvēki strādā. Tas, kā Krasnogolva kungs iesaistījās šajā procesā liecina par viņa unikalitāti, par viņa rakstura stingrību un arī atbilstību ieņemamajam amatam," sacīja deputāte.

Vienlaikus amatā pārvēlēta tika arī priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle. Abu ierēdņu apstiprināšanu amatos vēl skatīs Rīgas dome.

Krasnogolovs bāriņtiesā strādā kopš 2006.gada, kad kļuva par Juridiskās nodaļas vadītāju. 2008.gadā viņš dažus mēnešus bijis bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks, bet 2008.gada decembrī kļuva par bāriņtiesas priekšsēdētāju. Bāriņtiesas priekšsēdētāju amatā ieceļ uz pieciem gadiem. Arī bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks amatā tiek ievēlēts uz pieciem gadiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šovasar komiteja vairākās reizes skatījusi jautājumu par Krasnogolova pārvēlēšanu amatā trešo reizi. Opozīcijas deputāti rosinājuši izsludināt atklātu amata konkursu, lai pārliecinātos, ka Krasnogolovs tiešām ir labākā kandidatūra amatam, taču valdošā koalīcija kolēģu rosinājumu līdz šim ignorējusi.

Kad par Krasnogolova pārvēlēšanu tika lemts jūnijā, opozicionāri norādīja, ka, balstoties uz Bāriņtiesas likumu, "organizējot bāriņtiesas priekšsēdētāja amata vēlēšanas, attiecīgās pašvaldības dome izprasa no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) atzinumu par bāriņtiesas darbību pēdējo triju gadu periodā". Šāda prasība esot obligāta, taču deputātu rīcībā bāriņtiesas darba izvērtējuma nebija, līdz ar to lemt par priekšsēdētāja atkārtotu ievēlēšanu nebija iespējams un jautājums no darba kārtības tika izņemts.

Kad jautājums atkārtoti tika skatīts jau augusta izskaņā, komitejas vadītāja Olga Veidiņa (S) atklāja, ka atzinums VBTAI netika pieprasīts laicīgi un inspekcija arī kavējusies ar tā iesniegšanu.

Augustā opozicionāri vērsa uzmanību uz vairākām nelikumībām, ko priekšsēdētāja pārvēlēšanas procesā pieļāvusi Veidiņa. Piemēram, viņa vienpersoniski nosūtījusi Rīgas mēram vēstuli visas komitejas vārdā, kurā norādījusi, ka komiteja atbalsta Krasnogolova pārvēlēšanu, lai gan komiteja šādu jautājumu tobrīd pat nebija skatījusi.

Tāpat, balstoties uz likumu, priekšsēdētājs amatā jāapstiprina pusgadu pirms pilnvaru termiņa beigām, kas Krasnogolovam ir 9.decembris, taču Veidiņa šo jautājumu darba kārtībā iekļāvusi jau pēc noteiktā termiņa.

Opozīcija rosināja arī Veidiņas atkāpšanos no komitejas vadītājas amata, taču neuzticības balsojumu viņa izturēja.

Krasnogolovs bāriņtiesā strādā kopš 2006.gada, kad kļuva par Juridiskās nodaļas vadītāju. 2008.gadā viņš dažus mēnešus bijis bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks, bet 2008.gada decembrī kļuva par bāriņtiesas priekšsēdētāju. Bāriņtiesas priekšsēdētāju amatā ieceļ uz pieciem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)