Banner 980x90

Sarūpē sev finanšu "drošības spilvenu", ietaupot līdzekļus ikdienā!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mēdz gadīties situācijas, kad steidzami nepieciešami papildu naudas līdzekļi, un šādos brīžos jālūko, kur tos varētu aizņemties. Tomēr, lai aiztaupītu raizes, vērts paturēt prātā, ka Jūs varat būt savām finanšu grūtībām soli priekšā – ietaupot līdzekļus ikdienā!

3 būtiski nosacījumi labai finanšu situācijai
Ir svarīgi rūpēties par sava bankas konta stāvokli ne tikai kritiskos brīžos, kad līdzekļi ir uz izsīkšanas robežas, bet arī ikdienā, kad var šķist, ka naudas konkrētajā brīdī ir gana. Dienu no dienas jāpatur prātā šie trīs stūrakmeņi labas "finanšu veselības" uzturēšanai:
- saprātīgi tēriņi – allaž pirms spontāna pirkuma veikšanas jācenšas pārliecināties par tā lietderību. Tajā var palīdzēt šādu jautājumu uzdošana sev: "Vai šo pirkumu varu atlikt līdz nākamajai algai?", "Vai es iegādātos šo preci vai pakalpojumu arī tad, ja man tai būtu jāatvēl savi beidzamie iztikas līdzekļi?" u.tml. Atbildes Jums ļaus labāk saprast, vai kārotais pirkums ir praktiski nozīmīgs vai, iespējams, tikai "mirkļa vājums";
- budžeta plānošana – izplānojiet visus būtiskos pirkumus un tēriņus saskaņā ar regulāro ikmēneša ienākumu apmēru un nekavējieties ar rēķinu apmaksu. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties iegādāties jaunu tējkannu vai automašīnu, regulāra izdevumu plānošana sniegs Jums skaidru ieskatu par brīvo līdzekļu apmēru ik mēnesi;
- iekrājumu veidošana – arī gluži nelielas summas ieskaitīšana savā krājkontā ik mēnesi nākotnē var kalpot par vērtīgu atbalstu. Tā, piemēram, dienā ietaupīts viens eiro Jums mēneša beigās var pārvērsties 30 eiro uzkrājumā, kāds finanšu sarežģījumos var būt nozīmīgs.

Kā aizņemties gudri?
Ja tomēr radusies situācija, kad nepieciešams naudas aizdevums, aizņemieties apdomīgi, nesagādājot sev papildu finanšu grūtības. Tam noderēs šādi ieteikumi:
- novērtējiet savus ienākumus – godīgi izvērtējiet, vai izvēlētais aizdevums noteiktajā termiņā būs reāli atdodams. Pievērsiet uzmanību, vai aizdevuma kopējās izmaksas nepārsniedz 20–30% no Jūsu ikmēneša ienākumiem;  
- iepazīstieties ar nosacījumiem – rūpīgi izpētiet visus līguma noteikumus, īpaši procentu likmes un naudas atdošanas termiņus;
- aizņemieties tik, cik nepieciešams – izvēlies tikai tādu summu, kāda konkrētajā brīdī patiesi nepieciešama, un ne vairāk.

Kimbi.lv Kredītlīnija sniedz uzticamu finanšu atbalstu
Kredītlīnija no Kimbi.lv ir iespēja aizņemties naudu Jums piešķirtā kredītlimita ietvaros, kad vien tas nepieciešams. Kredītlīnija līdz pat 1500 eiro apjomā ir pieejama neierobežotu laiku, un, lai to saņemtu, nav nepieciešama ķīla vai galvojums.

Uzziniet vairāk, ienākot www.kimbi.lv! Pirms kredīta noformēšanas iepazīstieties ar līguma nosacījumiem un aizņemieties atbildīgi, rūpīgi izvērtējot savas iespējas kredītu atmaksāt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)