Banner 980x90

Tuvojas Gada balvas Operai 2013 pasniegšanas ceremonija

18.septembrī plkst.19.00 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks tradicionālā akciju sabiedrības  "Latvijas Gāze" Gada balvas Operai pasniegšanas ceremonija un laureātu koncerts, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Balvas piešķirs labākajiem operas solistiem, labākajai baleta solistei, sezonas spilgtākajam notikumam, spilgtākajai debijai, labākajam orķestra māksliniekam. Tāpat tiks piešķirta balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā un tehniski administratīvajā jomā, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā un balva "Leģendārs mūžs mākslā".

Savukārt 2012./13. gada sezonas labāko jauniestudējumu tradicionāli noskaidros skatītāju balsojums, kas jau no 4.septembra līdz 16.septembrim (ieskaitot)  norisināsies portālā "Delfi".

Par labākā jauniestudējuma titulu sacentīsies trīs operas (koncertuzvedums "Dauka", "Toska" un "Spēlēsim operu "Mazais skursteņslauķis") un trīs baleti ("Otello","Karmena. 5 tango" un "Mesija"). No viena datora diennakts laikā varēs balsot tikai vienu reizi par vienu no sešiem pretendentiem uz balvu.

 "Latvijas Gāze" sadarbība ar LNO uzsākta 2005.gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju jeb patronu Operas vēsturē. Sniegtais finansējums veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi – Opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes. "Latvijas Gāzes" atbalsta redzamākā virsotne ir "Latvijas Gāzes" Gada balva, kas ik gadu tiek piešķirta ne tikai operas un baleta māksliniekiem, bet arī aizskatuves cilvēkiem – tiem, kuru darbs Operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs.

Tradīcija ik gadu pasniegt balvu Operai tika iedibināta 1997.gadā, un to uzsāka LNO toreizējais ģenerālsponsors – AS "Aldaris".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)