Banner 980x90

"Tele2" Rīgā paplašina 4G+ interneta tīklu

Lai uzturētu augstu mobilā interneta ātrumu, ''Tele2'' turpina paplašināt jaunākās paaudzes 4G+ jeb LTE Advanced tīklu Rīgā. ''Tele2'' un ''Zelta Zivtiņas'' klienti, kas ir puse Latvijas iedzīvotāji, lieto 4G+ tīklu jau kopš šā gada pavasara, novērtējot īpaši ātru mobilo internetu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja kompānijas pārstāvji, šobrīd 4G+ tīklu "Tele2" nodrošina Rīgā un Ventspilī, bet pakāpeniski to ieviesīs arī citās pilsētās.

"Būt par mobilo sakaru klientu Latvijā ir brīnišķīgi – mēs piedāvājam jaunākās sakaru tehnoloģijas 4G un 4G+ ar plašāko pārklājumu par cenām, kas ir vairākas reizes zemākas nekā citās valstīs. Pasaulē vien 45 valstīs ir pieejams 4G+ tīkls, kas apliecina Latvijas mobilo sakaru nozares attīstību un priekšrocības iedzīvotājiem," saka "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

"Tele2" ir plašākais 4G tīkla pārklājums Latvijā, kas jau ir devis ievērojamus rezultātus – mūsu klienti ir parūpējušies par straujāko mobilā interneta patēriņa pieaugumu "Tele2" vēsturē, kā arī ir būtiski pieaudzis "Tele2" interneta lietotāju skaits. Lielākais mobilā interneta lietotāju skaits un patēriņš ir Rīgā, un mēs turpinām palielināt 4G tīkla kapacitāti galvaspilsētā, ceļot jaunas 4G un 4G+ bāzes stacijas," piebilst Krūmiņa.

4G tehnoloģijas teorētiskais ātrums ir līdz 150 megabitiem sekundē (Mbps), savukārt 4G+ var sasniegt pat 300Mbps. Šādi ātrumi ir iespējami laboratorijas apstākļos – arī "Tele2" testi apliecina iespēju ar 4G+ tehnoloģiju sasniegt interneta ātrumu tuvu maksimāli iespējamajam. Reālos apstākļos interneta ātrumu ietekmē dažādi faktori – lietotāju skaits, kas vienlaicīgi izmanto internetu vienā bāzes stacijā, lietotāja attālums līdz bāzes stacijai un dažādi ārējās vides faktori (reljefs, ēkas, laika apstākļi, u.c.).

"Tele2" ir Baltijā modernākais mobilo sakaru tīkls, kas nodrošina jaunākās paaudzes 4G un 4G+ pakalpojumus un ir sagatavots nākotnei – līdz pat 20 reizēm lielākai tīkla slodzei, kuru radīs pieaugošā mobilā interneta lietošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)