Banner 980x90

5 veidi, kā iepriecināt sevi un savus mīļos svētku dienās novembrī

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jau pēc nedēļas Latvijā tiks atzīmēta Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 98. gadadiena, un šogad svētku dienas veiksmīgi sakrīt ar brīvdienām. Tas nozīmē, ka mums visiem būs veselas trīs dienas, lai skaisti atzīmētu šos svētkus. Salīdzināšanas portāls Gudriem.lv dalīsies ar idejām, kā to veiksmīgāk izdarīt!

1. Dāvanas un svētku galds
Novembris ir vislatviskākais mēnesis gadā un tas ir labākais brīdis, lai sarūpētu saviem mīļajiem patriotiskas dāvaniņas. Šajā laikā izvēle ir visnotaļ plaša jebkurai gaumei un maciņam. Var iegādāties dārgas šalles ar Lielvārdes jostas rakstiem, kuras veikalos maksās ap 40–50 eiro, savukārt tiem, kuri nav gatavi tērēt tik lielu summu dāvanām, ir pieejamas arī citas alternatīvas. Ieskatoties portāla Gudriem.lv atlaižu kuponu sadaļā, patriotisko simbolu cienītāji atklās sev gana daudz variantu nedārgām dāvanām. Piemēram, rokassprādzes ar senlatviešu un aizsardzības rakstu zīmēm pieejamas par 2,50–3 eiro gabalā. Tās varēs nēsāt ne tikai Latvijas svētku mēnesī, bet arī pārējās 365 dienas gadā jebkurā pasaules malā.  Vīriešiem var dāvināt Latvijas dizaina tauriņus-piespraudes (cena 6–9 eiro), kurus var piestiprināt jakai, kreklam vai somai. Savukārt sievietes iepriecinās patriotiskas piespraudes rozetes formā ar valsts karoga simboliku. Vecākiem un bērniem var uzdāvināt stilīgus džemperus ar valsts simboliku. Jāpiebilst, ka šis prieks nebūs no tiem lētākajiem – vidēji šāds džemperis maksā ap 30 eiro, tomēr tāds patriotisks džemperis ne tikai veidos svētku noskaņu, bet arī sasildīs jau ziemīgajā laikā. 

Neaizmirsīsim arī par svētku galdu sev un saviem viesiem – latviešu nacionālie ēdieni un "Melnais Balzams" šeit iederēsies vislabāk. 

2. Dodamies ceļojumā pa Latviju
Trīs dienas atpūtai nav domātas, lai sēdētu mājās un ieritinātos segā. Tas ir iemesls, lai noteikti izstaigātos kā minimums Jūrmalā gar jūras krastu, aizbrauktu uz Cēsīm vai Siguldu. Vai vēl labāk – doties izjādē kopā ar draugiem vai ģimeni gar sniegoto jūras krastu vai arī doties uz vietējo slēpošanas atpūtas bāzi. Piemēram, komplekts "Slēpošana Žagarkalnā + atpūta viesnīcā "Tigra" + SPA 2 personām vai visai ģimenei" maksās tikai 70 eiro. Aizraujošs brauciens ar kvadraciklu pa sniegoto mežu – tikai 20 eiro par 40 minūtēm. Kopumā Latvijas tūroperatori piedāvā daudz interesantus variantus braucieniem pa Latviju, iekļaujot muzeju, piļu un arhitektūras pieminekļu apmeklējumus. Vienas dienas brauciena izmaksas vienam cilvēkam ir 12–18 eiro. Savukārt, ja ir vēlēšanās braucienā iekļaut arī nakšņošanu viesnīcā vai sanatorijā, tad var izvēlēties Jūrmalu, Siguldu, Liepāju vai Ventspili. Vidēji viena nakts diviem ar brokastīm izmaksās no 40 līdz 70 eiro. 

Atrast vislabākos piedāvājumus vienuviet var Gudriem.lv kuponu sadaļā "Atpūta" un "Ceļojumi".

3. Dodamies īsā ceļojumā pa Baltiju
Vēl viens variants, ja priekšā ir trīs brīvdienas, ir brauciens uz kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju. Plaša sanatoriju izvēle Druskininkos, Traķos vai Palangā palīdzēs izvēlēties visoptimālāko piedāvājumu ģimenei. Cenu diapazons par atpūtu šajās Lietuvas viesnīcās vai sanatorijās ar brokastīm izmaksās aptuveni 55–75 eiro divām personām par nakti un 100–120 eiro par divām naktīm. Parasti šajās paketēs iekļautas arī SPA procedūras, sāls istabas un pat masāža. 

Ne mazāk plašas izvēlas iespējas relaksējošai atpūtai piedāvā arī Igaunijas viesnīcas un sanatorijas. Tartu, Tallina, Pērnava vai Narva būs izvēle Nr. 1, dodoties kopā ar visu ģimeni uz 2 dienām novembra brīvdienās. Divu dienu pakete ar iekļautām brokastīm un SPA procedūrām maksās 40–70 eiro. 

Iesakām pievērst uzmanību arī vienas dienas tūrēm, piemēram, uz delfināriju vai Jūras muzeju Klaipēdā, kā arī "AHHAA" zinātnes centru Tartu. Tāds brauciens izmaksās jums 10–17 eiro no cilvēka, neiekļaujot ieejas biļetes. 

4. Atpūšamies bez maksas!
Ja budžets svētku dienām ir ierobežots, nav iemesla, lai skumtu. Labu laikapstākļu gadījumā labu garastāvokli var sev sagādāt arī ar nedārgām izklaidēm tuvu mājām. 

Viens no iespaidīgākajiem – tradicionālais gaismas festivāls "Staro Rīga", kas šogad būs sevišķi īpašs – daudzi interaktīvie objekti iedegsies tikai pēc apmeklētāju aktīvas iesaistīšanās. "Gaismas mūsos – mēs paši no gaismas. Es varu radīt gaismu sev apkārt"  – par šīm  rindām aicina aizdomāties festivāla veidotāji. Kopumā šī gada festivālā būs skatāmi 42 gaismas objekti, kuri galvenokārt atradīsies Vecrīgā un pilsētas centrā. Festivāls norisināsies no 17. līdz 20. novembrim. Pēc apmeklētāju vēlmēm pasākums šogad sāksies par stundu agrāk – 17.00, savukārt visi objekti būs atvērti apskatei līdz 23.00. 

Nevajadzētu aizmirst arī par bezmaksas pilsētas ledus laukumiem un slēpošanas trasēm, kuras katru gadu darbojas Esplanādē, Uzvaras parkā, Sarkandaugavā un pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas. 

5. Dodamies sasildīties uz siltajām zemēm
Ja gadījumā ģimenes budžets atļauj daudz bagātīgākas atpūtas iespējas, tad kāpēc gan nepaņemt klāt vēl šīm 3 dienām papildus ceturto brīvdienu un aizlidot uz tuvākajām siltajām zemēm! Ēģiptes pludmales, Apvienotie Arābu Emirāti, Dominikānas Republika, Tenerife un Kanāriju salas sasildīs un atgriezīs atmiņā vasaras atvaļinājuma sajūtas. Tiesa gan, par nedēļas atpūtu nāksies rēķināties ar summu, sākot no 400 līdz 1000 eiro vienam cilvēkam. 

Gudriem.lv atgādina, ka ir iespēja izmantot tādu pakalpojumu kā ātrais kredīts internetā, lai atļautos tās lietas, kurām šobrīd nepietiek līdzekļu. Taču pirms aizdevuma noformēšanas iesakām rūpīgi izvērtēt ne tikai savu maksātspēju, bet arī aizdevuma izsniegšanas nosacījumus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)