5 vietas Rīgā, kur baudīt autentisku pasaules tautu virtuvi

Pasaulē ir tik daudz dažādu valstu, un tikpat dažādas un daudzveidīgas ir to virtuves un ēdiena pagatavošanas nianses. Tā kā mūsdienās ceļošana starp dažādām valstīm vairs nav problēma, cilvēki ir nogaršojuši dažādas starptautiskās delikateses, ko dažkārt rodas vēlme nogaršot arī pašu mājās. Raksta turpinājumā par piecām vietām Rīgā, kur baudīt autentisku pasaules tautu ēdienu no piecām pasaulē populārākajām virtuvēm.

Ķīniešu virtuve

 

Ķīniešu virtuve ir viena no visizplatītākajām virtuvēm pasaulē, turklāt ir ļoti bagāta; pateicoties tam, ka valsts ir tik liela, vieniem un tiem pašiem ēdieniem var būt sava forma, garša un garšvielas. Bet cilvēki joprojām tiecas izbaudīt ķīniešu ēdienkartē iekļauto ēdienu autentisko un eksotisko garšu, ko veido atšķirīgās reģionālās virtuves. Izcilus un kvalitatīvus ķīniešu virtuves ēdienus, kas pagatavoti atbilstoši tradīcijām, ir iespēja nobaudīt restorānā “Fei-Fei Teika”, kā arī citviet Rīgā un Latvijā.

Franču virtuve

 

Francija un franču virtuve ieņem īpašu vietu cilvēku sirdīs – tās ir bagātīgās garšas nianses, mīlestība, siers un vīns, kas atkal un atkal vilina izgaršot šīs tautas tradicionālos ēdienus. Franču virtuve ir attīstījusies un pilnveidojusies gadsimtu gaitā apkārtējo kultūru – Spānijas, Itālijas, Šveices, Vācijas un Beļģijas – ietekmē, tām pievienojot arī savas tradīcijas. Francijas virtuves delikateses iespējams nogaršot restorānā “M’archers”.

Itāļu virtuve

 

Itāļu ēdiens ir kas daudz vairāk nekā tikai siers un makaroni – tas ir neticami daudzveidīgs, ar dažām tikai tam raksturīgām niansēm, kas šo daudzveidību apvieno. Izcilas itāļu virtuves pamatā uzsvars tiek likts uz svaigām, vietējām izejvielām, kas runā pašas par sevi. Itāļu pavāri galvenokārt paļaujas uz izejvielu kvalitāti, nevis uz sarežģītu ēdiena pagatavošanu. Lieliskus un autentiskus itāļu virtuves ēdienus, kas pagatavoti atbilstoši tradīcijām, ir iespēja nobaudīt restorānā “Casa Nostra”.

Indiešu virtuve

 

Indijas virtuve ir viena no daudzveidīgākajām visā pasaulē, un katrs ēdiens ir unikāls garšvielu, garšaugu un citu izejvielu bagātīgs sajaukums visdažādākajos veidos. Ēdiens Indijā ir būtiska kultūras daļa, kas variē atkarībā ne tikai no reģiona, bet arī kopienas un pat reliģijas, turklāt vēstures gaitā šīs valsts tradicionālo virtuvi ir ietekmējuši arī ieceļotāji no citām zemēm, kā arī reģiona iekarotāji. Autentiskus indiešu ēdienus ir iespēja doties nobaudīt “Singh's” restorānā – trijās vietās Rīgā.

Japāņu virtuve

 

Japāņu virtuve ir ieguvusi popularitāti gardēžu vidū, pateicoties tās kulinārijas estētikai. Japāņu estētikai raksturīgais minimālisms atspoguļojas arī šīs tautas tradicionālajos ēdienos, tieši tādēļ ļoti būtiska šīs virtuves nianse ir vizuālais ēdiena noformējums. Produkti tiek ēsti pēc iespējas svaigi, jo tādējādi ir iespējams izbaudīt to patieso garšu. Japānas tradicionālās virtuves ēdienus var izbaudīt restorānā “Yakuza Sushi”.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu