Banner 980x90

Rīgas Teikas vidusskola sacentīsies par iespēju iegūt 10 000 eiro

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rīgas Teikas vidusskolas nākotnes redzējums atzīts par vienu no 10 labākajiem Latvijā un 6.maijā cīnīsies par galveno balvu – iespēju iegūt savai skolai Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā. 

Rīgas Teikas vidusskolas skolotāji ir ievērojuši, ka tradicionāla mācību vide neveicina skolēnu unikālo prasmju attīstību, tādējādi radot zemu motivāciju un pasīvu mācīšanos. Mainot fokusu no skolotāja kā "centrālā tēlā" klasē uz skolēnu kā sadarbības partneri, skolas komanda cer sekmēt skolēnu līdzdarbošanos, iesaistīšanos un atbildības uzņemšanos. Skolas izstrādātā pārmaiņu projekta "Mācīsimies kopā" vīzija ir laikmetīga izglītība, kur inertumu nomaina iniciatīva un izlēmīga darbība, kas iedvesmo rīcībai.

Projekta pamatā ir jauna mācīšanās metodika, kur katru jaunu tēmas apguvi plānos ne tikai skolotājs, bet aktīvi tiks iesaistīti arī skolēni. Skolēniem vairāk laika būs jāvelta patstāvīgu projektu izstrādei, sasaistot apgūstamo tēmu un savas unikālās intereses.

"Esam guvuši pārliecību, ka runāt par skolēniem var tikai kopā ar viņiem. Jaunās zināšanas un prasmes projektu vadībā, komandas veidošanā un IT izmantošanā ir labs pamats jaunām, ambiciozām idejām un pārmaiņām. Esam piesprādzējušies un dodamies ceļā," atzīst Teikas vidusskolas komanda.

Skolu izstrādātos pārmaiņu projektus vērtēja kompetenta žūrija tās vadītājas - skolotājas un bijušās Izglītības un zinātnes ministres - Mārītes Seiles vadībā. "Latvijas izglītības sistēmas lielākā vērtība ir tie skolotāji un skolu vadītāji, kuri arvien seko jaunumiem Latvijā un pasaulē un nepārtraukti pilnveido mācību metodes, sadarbības formas un skolas vidi, lai nodrošinātu skolēniem labāko iespējamo mācību vidi. Vidi, kur bērni ne tikai apgūst zināšanas, bet mācās tās izmantot praktiski, sasaistot ar ikdienas dzīvi un sadarbojoties ar citiem skolēniem un pieaugušajiem. Tikai skolotāji, kas paši ir aktīvi, aizrautīgi, zinātkāri un gatavi mācīties un mainīties, var šādas īpašības attīstīt skolēnos," uzskata Mārīte Seile. Viņa atzinīgi vērtē šādas privāto uzņēmumu ilgtermiņa iniciatīvas kā "Samsung Skola nākotnei", kas palīdz skolotājiem un motivē darboties aktīvāk.

"Samsung Skola nākotnei" programmas noslēguma pasākums notiks 6.maijā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Rīgā. Finālā sacentīsies skolas no Baltinavas, Grundzāles, Jelgavas, Limbažiem, Preiļiem, Rīgas, Tukuma, Valmieras un Ventspils. Pasākumā piedalīsies LR Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, "Samsung Electronics Baltics" prezidents Filips Čois, skolu mentori un citi izglītības jomas entuziasti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)