Banner 980x90

Apkures krāsnis – kā izvēlēties tās atbilstoši savam dzīvesveidam?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apkures sezona ir tepat aiz stūra, bet vai Jūsu vecā krāsniņa labi pilda savus pienākumus un apsilda dzīvojamo platību maksimāli? Ja nē, tad ir laiks padomāt, kādu mājas apsildes sistēmu izvēlēties vietā. Šis pavisam noteikti varētu būt sarežģīts jautājums, jo variantu, no kuriem izvēlēties, ir ļoti daudz un dažādi. Šajā rakstā uzziniet, kādas apkures krāsnis ir Jums un Jūsu mājvietai vispiemērotākās.

Autonoma gāzes krāsns aizņemtajiem vai granulu katls čaklajiem un ekonomiskajiem. Ko no visa pieejamā izvēlēties?

Apkures krāsnis, kas būs palīgs ikdienas gaitās
Populārākie veidi mājokļa apsildīšanai ir malkas apkure, granulu vai gāzes katli. Taču tas vēl nav viss. Iespējams izvēlēties arī dīzeļdegvielas vai kūdras apkures sistēmas, tomēr jāatzīst, ka tie nav tik izplatīti kā pārējie veidi un to izmaksas noteikti būs salīdzinoši lielāks, ņemot vērā uzstādīšanu un kurināmā izmaksas, kā arī pašu sildierīču maksu.
 
Malkas apkures sistēma – šis ir ļoti populārs un arīdzan izdevīgs veids, kā apsildīt savu mājokli, jo malkas apkure ir viena no lētākajām. Arī malkas apkures katli ir vieni no lētākajiem, piemēram, čuguna krāsnis, kas izmaksās visbiežāk nepārsniedz 1000 eiro, tāpēc šis būs lielisks variants, ja domājat par to, kā ekonomiski apsildīt mājokli. Tomēr nevar aizmirst arī par to, ka malkas sagādāšana var izmaksāt lielu naudu. Ja to mēdzat sagatavot paši, izmaksas būs mazākas, taču, ja vēlēsieties iegādāties jau sagatavotu malku, izmaksas būs uz pusi dārgākas. Tieši tāpēc šis ir lielisks variants lauku mājām, kurās ir iespēja šo malku sagatavot par kurināmo.
 
Gāzes apkure – gudrā apkure, kura darbojas autonomi. Izdevīgs variants dzīvokļiem, jo šeit izmaksas ir atkarīgas no apsildāmās platības. Šis būs lielisks variants cilvēkiem ar aizņemtu ikdienu. Dienas skrējienā varēsit nedomāt par to, ka, atnākot mājās, vēl būs jārūpējas par mājokļa apsildīšanu, šī sistēma to izdarīs pati. Nevar nepiebilst, ka šis ir dabai draudzīgs apkures veids un, izvēloties apsildīt mājokli ar dabas gāzi, Jūs aizsargāsiet ne tikai apkārtējo vidi, bet arī klimatu.
 
Granulu apkures krāsnis – šis ir vēl viens lielisks variants aizņemtiem cilvēkiem, jo granulu katli dod iespēju tos papildināt vairākām dienām uz priekšu, kas nozīmē, ka pašiem cilvēkiem nav vajadzība tos uzmanīt tik bieži kā, piemēram, malkas apkures sistēmas.
 
Jaukta tipa apkures sistēmas – šis būs variants cilvēkiem, kuriem grūti izlemt, kas tad būs izdevīgākais kurināmais. Šajās sistēmās iespējams izmantot gan malku, gan granulas vai briketes. Taču šādas apkures sistēmas noteikti izmaksās vairāk nekā parastas malkas krāsnis. Kā arī šāda tipa apkures sistēmai nāksies pievērst vairāk uzmanības nekā citām apkures krāsnīm, jo, mainot kurināmo materiālu, krāsns tam arī ir attiecīgi jāsagatavo.

Foto: Unsplash.comFoto: Unsplash.com

 
Centrālā apkures sistēma – lielisks risinājums lielai mājai, jo to iespējams kurināt ar malku un tā lieliski apgādā visu mājokli ar siltumu. Vēl viena šīs apkures priekšrocība ir tā, ka to iespējams papildināt arī ar plīti, kuras uzdevumu sarakstā būs ne tikai apsildīt telpas, bet arī būs iespēja pagatavot gardu maltīti, kas nu dien būs liels ieguvums.
 
Nenokavējiet un izvēlieties apkures sistēmu atbilstoši savam dzīvesveidam ar Precesdarbam.lv. Apkures sezona jau tuvojas, esiet tai gatavi ar efektīvu un modernu apsildes sistēmu un iegūstiet jaunu komforta līmeni savā mājoklī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)