Banner 980x90

Aptauja: 26% iedzīvotāji topošo Rīgas domes opozīciju vērtē kā spēcīgu

Aptuveni ceturtā daļa (26%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka jaunā Rīgas domes opozīcija būs spēcīga, atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, jūnija sākumā veiktais pētījums.

Tostarp 5% atbildējuši ar "noteikti jā", 21% - "drīzāk jā".

Šādu viedokli salīdzinoši biežāk izteikuši studenti un iedzīvotāji ar ienākumiem virs 300 latiem mēnesī uz vienu ģimenes locekli.

Vairāk nekā puse (53%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neuzskata, ka šī būs spēcīga opozīcija (35% - drīzāk nē; 18% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk šādu viedokli izteikuši vīrieši, cittautieši, Rīgas iedzīvotāji, ģimenē galvenokārt citā valodā runājoši, nepilsoņi, iedzīvotāji, kuri ir paši sev darba devēji, kā arī iedzīvotāji ar personīgajiem mēneša ienākumiem virs 300 latiem apmērā.

Piektdaļai (21%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājuma. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi norādījušas sievietes, pilsētu, Vidzemes un Latgales iedzīvotāji, kā arī aptaujātie ar mēneša ienākumiem līdz 100 latiem uz vienu ģimenes locekli.

Pilsētas informācijas portāls Riga24.lv jau vēstīja, ka saskaņā ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, Rīgas domē opozīciju ar 21 no kopumā 60 balsīm veidos Vienotība un Nacionālā apvienība "VL! - TB/LNNK".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)