Banner 980x90

Aptauja: "Gaismas pils" rīdziniekiem nepatīk

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka rīdziniekiem nepatīk, bet ieguldījumus tās būvniecībā iedzīvotāji uzskata par nesamērīgiem, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veiktā aptauja.

Rīgas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja, ka jaunās Nacionālās bibliotēkas ēkas izskats nepatīk 57,9% rīdzinieku, bet patīk tikai 31,6% rīdzinieku. Noteikta viedokļa nebija 10,5% respondentu.

No respondentiem, kuriem sarunvaloda ģimenē ir latviešu valoda, LNB nepatīk 47,1%, bet patīk – 42,5% aptaujāto. Savukārt no tiem iedzīvotājiem, kas ģimenē lieto krievu valodu, Gaismas pils nepatīk 65,2%, bet patīk 24,0% respondentu.

Ņemot vērā pieejamo informāciju, ka Nacionālās bibliotēkas jaunbūves kopējās izmaksas, ieskaitot infrastruktūru un citus tēriņus, varētu pārsniegt 180 miljonus latu, rīdziniekiem tika jautāts, vai viņi šādas izmaksas atzīst par samērīgām.

Saskaņā ar aptaujas datiem, 71,6 % respondentu uzskata, ka jaunās bibliotēkas ēkas būvniecības un iekārtošanas izmaksas ir pārāk dārgas, bet 17,3 % aptaujāto atzina tās par samērīgām. 11,1% atturējās par to izteikt savu viedokli.

No respondentiem, kuri ģimenē lieto latviešu valodu, 29,7% respondentu uzskata, ka lielos līdzekļus bibliotēkas projektā ieguldīt ir vērts, bet 60,4% - ka nav vērts. No tiem respondentiem, kuri ģimenē runā krieviski, par samērīgām šīs izmaksas atzina 9,1% aptaujāto, 79,4% atzina, ka veikt tik lielus ieguldījumus nav vērts

Pētījumu veica SKDS, šā gada februārī aptaujājot 801 Rīgas iedzīvotāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)